facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Κακουργηματική δίωξη σε Λαυρεντιάδη για την υπόθεση της ELFE

Για το κακούργημα της απάτης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, αλλά και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την απάτη σε βάρος του Δημοσίου, διώκεται ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και άλλα 11 άτομα για την υπόθεση της ELFE Ελληνικά Χημικά Λιπάσματα.

Η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση διενεργήθηκε κατόπιν μήνυσης της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) σε βάρος του επιχειρηματία και άλλων 11 προσώπων, με καταγγελόμενη ζημία σε βάρος της επιχείρησης αερίου άνω των 115 εκατ. ευρώ. Η ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ασκήθηκε προ μηνός και την υπόθεση χειρίζεται πλέον ο αρμόδιος ανακριτής.

Σύμφωνα με τη μήνυση της ΔΕΠΑ (που είχε υποβληθεί στην Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη τον Δεκέμβριο του 2017), ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Δημήτρης Τζώρτζης και ο πρόεδρος της ΔΕΠΑ Βελισσάριος Δότσης κατηγορούσαν τον Λαυρεντιάδη, ιδιοκτήτη της ELFE, για «απάτη-μαμούθ» και συνειδητή προσπάθεια να επαυξήσει με διάφορες μεθοδεύσεις την περιουσιακή ζημία της ΔΕΠΑ, μετέδωσε το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΔΕΠΑ, οι καταναλώσεις αερίου της ELFE από τη ΔΕΠΑ καλύπτονταν τα τελευταία δύο χρόνια αποκλειστικά με μεταχρονολογημένες επιταγές διαφόρων επιχειρήσεων, πολλές από τις οποίες ήταν συνδεδεμένες με την ELFE, με αποτέλεσμα το χρέος να διογκώνεται χωρίς καμία προοπτική είσπραξής του.

Οπως αναφέρουν, ειδικά το τελευταίο 18μηνο τα χρέη αυξήθηκαν κατά 8 εκατ. ευρώ καθώς η εταιρία (ELFE) είχε πετύχει προσωρινή δικαστική προστασία.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news