facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Φάμελλος: Τέλος Αυγούστου ξεκινούν οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

Ένα δεκαήμερο έχει στη διάθεσή της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για να παραδώσει τους φακέλους για τα αυθαίρετα στην περιοχή αιγιαλού και παραλίας και τελεσίδικα παραδοτέα σε δασικές εκτάσεις, στην Αττική, προκειμένου από το υπουργείο Περιβάλλοντος να γίνει η ανάθεση για την κατεδάφιση αυτών και να ξεκινήσει η διαδικασία συμβάσεων για κατεδαφίσεις στο τέλος Αυγούστου, είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

«Με επιστολή σημερινή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα ζητηθούν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής να δοθούν τα τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης σε αυθαίρετες κατασκευές που είτε είναι παραδοτέες με αντίστοιχο πρακτικό στις δασικές περιοχές, είτε είναι αυθαίρετα στη ζώνη του αιγιαλού και της παραλίας, που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου», σημείωσε ο κ. Φάμελλος.

«Για αυτά τα αυθαίρετα, που δεν έχουν ακόμα δοθεί, σε συνεργεία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, θα εκτελεστούν οι κατεδαφίσεις τους από τις υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Δημιουργούμε, δηλαδή, ακόμα έναν μηχανισμό για επιτάχυνση των κατεδαφίσεων, πέρα από τη σύνταξη του πρωτοκόλλου κατεδάφισης από το ΥΠΕΝ, που ήταν η πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία μας, και δημιουργούμε με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έναν ακόμα μηχανισμό κατεδαφίσεων στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Μάλιστα για τις περιπτώσεις περιφράξεων, περιτοιχίσεων και μαντρών σε απόσταση 500 μέτρων από την παραλία δίνουμε τη δυνατότητα αυτές οι κατεδαφίσεις εξπρές να γίνονται και από το υπουργείο Υποδομών».

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news