facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

«Ούτε ένα μικρό παιδί δεν θα έστελνε τα αυτοκίνητα μέσα στο Μάτι»: Καθηλωτική περιγραφή διασωθέντων

Εννέα μέρες μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι οι διηγήσεις των διασωθέντων εξακολουθούν να καθηλώνουν. Τη δική του μαρτυρία κατέθεσε ζευγάρι διασωθέντων στον Σκάι. Βρέθηκαν στη θάλασσα στην Αργυρά Ακτή και επί ώρες περίμεναν τη σωτηρία. Όπως περιγράφουν δεν υπήρχε τίποτα και κανείς για να καθοδηγήσει, να οδηγήσει με ασφάλεια τους έντρομους ανθρώπους μακριά από το φλεγόμενο Μάτι.

«Κανένα ελικόπτερο δεν πέταξε πάνω από το Μάτι» λέει χαρακτηριστικά ένας κάτοικος της περιοχής που αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης και σώθηκε μαζί με την σύζυγό του. Οι ίδιοι βρέθηκαν μέσα στη θάλασσα. «Κάποια στιγμή ανάψαμε όλοι μαζί τους φακούς των κινητών μας και κάναμε σήματα για να μας δουν τα σκάφη και να φτάσουν έως εμάς», λένε, περιγράφοντας τις δραματικές ώρες που έζησαν.

Όσον αφορά τον σχεδιασμό των αρχών για την αντιμετώπιση της φωτιάς η απάντησή τους ήταν αφοπλιστική: «Για να φτάσουμε στην παραλία αυτή η μικρή απόσταση μας φάνηκε αιώνας... Ούτε ένα μικρό παιδί δεν θα έπαιρνε την απόφαση να στείλει μέσα από το Μάτι τα αυτοκίνητα που κινούνταν στην Μαραθώνος».



protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news