facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Κίνα: Ηθική στήριξη- και όχι μόνο- στην Τουρκία

Στην πρώτη της αντίδραση για τη νομισματική και ευρύτερα οικονομική κρίση, που αντιμετωπίζει η Τουρκία, η Κίνα περιορίζεται στο να προσφέρει ηθική στήριξη. Ακόμη και έτσι, όμως, βοηθά τον Ταγίπ Ερντογάν, που επιχειρεί να δείξει στις ΗΠΑ ότι είναι ικανός να συγκροτήσει διεθνείς συμμαχίες, μετά την ενίσχυση που εξασφάλισε από το Κατάρ, αλλά και την προσπάθεια επαναπροσέγγισης με τη Γερμανία.

Σε σύντομη ανακοίνωσή του το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως η Τουρκία είναι μία σημαντική αναδυόμενη αγορά, της οποίας η σταθερότητα και η ανάπτυξη συμβάλλει στην περιφερειακή σταθερότητα και ειρήνη.

Εκφράζει δε την πεποίθηση ότι η Τουρκία «έχει την ικανότητα να ξεπεράσει τις προσωρινές οικονομικές δυσκολίες» και την ελπίδα τα εμπλεκόμενα μέρη «να περιορίσουν τις διαφορές τους μέσω του διαλόγου».

Υπενθυμίζεται ότι το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ανέφερε τον περασμενο μήνα, πριν ακόμη η τουρκική κρίση λάβει διαστάσεις διεθνούς ανησυχίας, πως η κινεζική τράπεζα ICBC υπέγραψε μέσω της τουρκικής θυγατρικής της συμφωνία για επενδύσεις 3,8 δισ. δολ.

Το υπουργείο Εξωτερικών τόνισε σήμερα πως η Κίνα πάντα υποστηρίζει την επιχειρηματική και οικονομική συνεργασία μεταξύ των χωρών και την υπογραφή συμφωνιών με βάση τους κανόνες της αγοράς. Αρνήθηκε ωστόσο να κάνει κάποιο άλλο σχόλιο για τη συγκεκριμένη είδηση.

reuters/naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news