facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Μεγάλη πυρκαγιά -Εύβοια: «Τείχος» στα Ψαχνά -Κάηκαν στάβλοι στο Κοντοδεσπότι -Εκκενώθηκαν οικισμοί (βίντεο)

Δύο οικισμοί, το Κοντοδεσπότι και ο Σταυρός στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων στην Εύβοια, εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίτερα σε δασική έκταση στην περιοχή και πλέον έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις.

«Η προληπτική εκκένωση του χωριού Κοντοδεσπότι έχει ολοκληρωθεί. Τώρα περιμένουμε να δούμε τη συμπεριφορά της φωτιάς για να προχωρήσουμε και στην εκκένωση του χωριού Σταύρος» σημείωσε ο κ. Γιώργος Ψαθάς μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στην περιοχή αυτή την ώρα επιχειρούν κατάσβεση 50 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο, 4 αεροπλάνα, 4 ελικόπτερα και 2 PZL.

Για την αντιμετώπιση του μετώπου έχουν μεταβεί ενισχύσεις από τη Στερεά Ελλάδα και άλλες περιοχές.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 15:20, καίει πυκνό πευκοδάσος και κατευθύνεται προς τα χωριά. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη λόγω της πυκνής καύσιμης ύλης.

Ο δήμαρχος χαρακτήρισε τη φωτιά «πολύ δύσκολη παρά το γεγονός ότι στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί αρκετά μέσα από την πλευρά της Πυροσβεστικής». Συμπληρώνοντας είπε: «Είναι από τις πιο δύσκολες φωτιές που έχω δει, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πλέον στην περιοχή οδηγούν τις φλόγες κατευθείαν στα σπίτια».

Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις πυρόσβεσης για την κατάσβεση της, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου. Επισήμανε πως για προληπτικούς μόνο και μόνο λόγους εκκενώθηκαν τα δύο χωριά και ουδείς κίνδυνος υπήρξε για ανθρώπινες ζωές.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε πως έχουν μεταφερθεί δυνάμεις πυρόσβεσης από όλη την περιφέρεια και προσέθεσε πως σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καεί δύο αγροικίες στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, ο κ. Αποστόλου τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως ολόκληρη τη νύχτα οι επίγειες δυνάμεις θα δώσουν τη μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news