facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου Διδυμοτείχου –Εντονο πολιτικό παρασκήνιο [εικόνες]

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διοικητής του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, στον ακριτικό Έβρο, Στέφανος Καρακόλιας.
Το συγκεκριμένο νοσοκομείο στον ακριτικό Έβρο εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα λόγω της υποβάθμισης του και της συγχώνευσης του με το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καρακόλιας υπέβαλε την παραίτηση του και αποχώρησε από το νοσοκομείο.
Ο κ. Καρακόλιας ουσιαστικά κατείχε την θέση του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο Διδυμοτείχου έχει μείνει “ακέφαλο”, σε μια περίοδο μεγάλων απαιτήσεων. Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο νοσοκομείο αντιμετώπισε τις τελευταίες μέρες και 2 κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, ενώ μια ηλικιωμένη γυναίκα εξακολουθεί να νοσηλεύεται.
Εργαζόμενοι αλλά και κάτοικοι της περιοχής έχουν καταγγείλλει κατ’ επανάληψη τις δραματικές ελλείψεις στο νοσοκομείο, κυρίως σε προσωπικό, και επισημαίνουν την ανάγκη αυτονόμησης του, καθώς εξυπηρετεί περίπου 80 χιλιάδες κατοίκους από το Ορμένιο στα σύνορα με την Βουλγαρία, την Ορεστιάδα, μέχρι και το Σουφλί, που δεν μπορούν να ταξιδεύουν μέχρι την Αλεξανδρούπολη.
Επισήμως, η παραίτηση του κ. Καρακόλια δεν συνδέεται με τα προβλήματα στο νοσοκομείο.
Το iefimerida επικοινώνησε με τον κ. Καρακόλια ο οποίος δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση για τους λόγους της παραίτησης του. Ωστόσο, σύφωνα με πληροφορίες, η παραίτηση του οφείλεται σε «υπηρεσιακούς λόγους». Πρώην συνεργάτες του ανέφεραν στο iefimerida πως «ο κ. Καρακόλιας έλεγε εδώ και χρόνια πως η συνεργασία με το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης διοικητικά είναι δύσκολη».
Μόνο μια νοσηλεύτρια στα επείγοντα!
Το iefimerida έχει προβάλλει αρκετές φορές στο παρελθόν σε ρεπορτάζ του τις καταγγελίες των εργαζομένων για τις ελλείψεις στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου. Μάλιστα, πριν από μερικά χρόνια, ασθενής δεν μπόρεσε να εξυπηρετηθεί από το νοσοκομείο Διδυμοτείχου και αναγκάστηκε να πάει για αιμοκάθαρση σε νοσοκομείο της Τουρκίας στην Αδριανούπολη! Πάγιο αίτημα εργαζομένων και κατοίκων είναι το νοσοκομειο να αυτονομηθεί. Με αφορμή την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν σήμερα στο iefimerida πως τα προβλήματα παραμένουν, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με την έλλειψη προσωπικού. «Έχουμε τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, στα επείγοντα έχουμε μεγάλο πρόβλημα, καθώς έχουμε μόνο 1 νοσηλεύτρια και την προϊσταμένη, η οποία είναι και στα εξωτερικά ιατρεία. Που να πρωτοπάει η νοσηλεύτρια; Δεν προλαβαίνει. Κανονικά στα επείγοντα θα έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον 4 νοσηλευτές», δηλώνει στο iefimerida η γενική γραμματέας του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου κ. Χρύσα Τριανταφύλλου.
«Τελικά η δυσλειτουργία του σχήματος, η συνένωση των δυο νοσοκομείων, είχε ως αποτέλεσμα και την παραίτηση του αναπληρωτή διοικητή, μετά από δυο χρόνια δυσκολιών» δήλωσε στο iefimerida ο αναπληρωτής διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Διδυμοτείχου (και εκτελών χρέη διοικητή) κ. Κώστας Βαφειάδης.
Πολάκης: «Δεν έχετε πρόβλημα έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού»
Το νοσοκομείο Διδυμοτείχου από το 2011 διοικητικά υπάγεται στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, καθεστώς που συνεχίστηκε από όλες τις κυβερνήσεις που ακολούθησαν. Αν και τους τελευταίους μήνες είχαν γίνει κινήσεις για την αναβάθμιση του νοσοκομείου, τα προβλήματα όπως λένε οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να είναι μεγάλα. Ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης πριν από έναν μήνα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιου Δημοσχάκη για τα προβλήματα στο νοσοκομείο και το αίτημα αυτονόμησης του, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα έλλειψης προσωπικού και πως ο διαχωρισμός των νοσοκομείων αναμένεται να γίνει το φθινόπωρο, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου που θα χωρίσει και τις υγειονομικές περιφέρειες.
«Έχετε 120 κλίνες και υπηρετούν 140 νοσηλευτές. Δεν έχετε πρόβλημα έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού» υποστήριξε ο κ. Πολάκης και έδωσε στοιχεία για το ιατρικό προσωπικό που προσελήφθη το τελευταίο διάστημα στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. «Δεν δυσλειτουργεί το νοσοκομείο επειδή είναι συνδεδεμένο. Όμως, δεν προσέφερε τίποτα η ενοποίηση που κάναμε. Και τα χρόνια που κυβερνούσατε εσείς, χρησιμοποιούσατε αυτή την διασύνδεση, που δεν το έχουμε κάνει εμείς, για να παίρνετε προσωπικό από το Διδυμότειχο να πηγαίνει στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης», τόνισε ο κ. Πολάκης.
Το ρεπορτάζ του iefimerida που προκάλεσε αντιδράσεις
Υπενθυμίζεται πως πριν από έναν χρόνο το iefimerida είχε κάνει ρεπορτάζ στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου για τις τεράστιες ελλείψεις, καθώς 3 ιατρεία (οφθαλμολογικό, ουρολογικό και δερματολογικό) παρέμεναν τότε κλειστά, ενώ πολλά τμήματα υπολειτουργούσαν. Εργαζόμενοι αλλά και κάτοικοι είχαν καταγγείλει και τότε πως η συγχώνευση με το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης προκαλεί μεγάλα προβλήματα.
Ο κ. Καρακόλιας στις δηλώσεις του στο iefimerida είχε αναγνωρίσει τα προβλήματα που καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι, όπως οι «μεγάλες ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό» και είχε δηλώσει μεταξύ άλλων πως «λόγω υποστελέχωσης στο ΕΚΑΒ δεν μπορούν να γίνουν οι τακτικές διακομιδές. Δεν μιλάω για τα επείγοντα αλλά για τις τακτικές διακομιδές ασθενών. Αν κάποιος πάρει εξιτήριο μετά το μεσημέρι δεν υπάρχει δυνατότητα να διακομιστεί με ασθενοφόρο και αναγκαστικά παραμένει μέσα στο νοσοκομείο μέχρι την επόμενη μέρα».
Το ρεπορτάζ του iefimerida και οι δηλώσεις του κ. Καρακόλια είχαν προκαλέσει οργή στο Υπουργείο Υγείας και σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε παρέμβαση της ηγεσίας του υπουργείου, (και συγκεκριμένα του κ. Πολάκη), προς το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να διαψεύσει και να καταγγείλει το ρεπορτάζ. Ετσι, μια μέρα μετά, το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με ανακοίνωση του, με τίτλο «Πανικόβλητοι που εφαρμόζεται η νομιμότητα διασπείρουν το ένα ψέμα μετά το άλλο για το νοσοκομείο Διδυμοτείχου», διέψευσε τις καταγγελίες εργαζομένων και ασθενών για τα προβλήματα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου. «Στον αγώνα του Υπουργείου και της Διοίκησης για το τσάκισμα της διαφθοράς έχουμε συμμάχους τους πολίτες και τους τίμιους εργαζόμενους του νοσοκομείου», ανέφερε η ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης τον Αύγουστο του 2017, αφήνοντας σαφείς αιχμές για συνδικαλιστές εργαζόμενους που κατήγγειλαν στον Τύπο τις ελλείψεις.
iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news