facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Ανοίγει παράθυρο ο Τσακαλώτος να φύγει από το υπ. Οικονομικών

Μετά από τη σιγή ασυρμάτου στο εορταστικό διήμερο 20- 21 Αυγούστου, ο Ε. Τσακαλώτος εμφανίστηκε με μια γραπτή δήλωση, η οποία θα συζητηθεί καθώς απευθύνεται κυρίως στο εσωτερικό του κόμματος και στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο υπουργός Οικονομικών, επέλεξε να ξεκουραστεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του σε μια περίοδο, που συμπεριελάμβανε τις σημαδιακές ημερομηνίες ολοκλήρωσης των Μνημονίων και μετάβασης στη μεταμνημονιακή περίοδο, κρατώντας έτσι απόσταση από το επικοινωνιακό event, που σχεδίασαν οι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού. Το γεγονός ότι ο Ε. Τσακαλώτος είναι γενικά χαμηλών τόνων, μάλλον δεν είναι επαρκής εξήγηση.
Πέρα από την αποχή του υπουργού Οικονομικών, αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι η δήλωση του αυτή καθ’ αυτή. Το πρώτο συμπέρασμα διαβάζοντας την είναι ότι αποφεύγει τους διαχωρισμούς «καλοί- κακοί», που ήταν το βασικό στοιχείο του διαγγέλματος του Πρωθυπουργού, ενώ ούτε καν μπαίνει στη σκέψη να διαχωρίσει τα «κακά» μνημόνια της περιόδου 2010- 2014, από το «καλό» Μνημόνιο 2015- 2018, που υποτίθεται συμφωνήθηκε με στόχο την ανόρθωση της οικονομίας και της κοινωνίας. Κι αυτό γιατί γνωρίζει πολύ καλά τι έχει υπογράψει, τι έχει ψηφιστεί και τι επιβαρύνσεις έχουν προκληθεί σε εργαζόμενους, συνταξιούχους, επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα συν τοις άλλοις να έχει χαθεί η επαφή του ΣΥΡΙΖΑ με ομάδες που κατά τεκμήριο τον στήριξαν εκλογικά.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν οι αναφορές του στο κόμμα.
Μήπως θεωρεί ότι έχει καταστεί διακοσμητικό στοιχείο; Μήπως πιστεύει ότι έχει μεταλλαχθεί σε ένα προσωποπαγές μόρφωμα, ανάλογο του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ;
Μήπως πιστεύει ότι πλέον το κόμμα είναι αυτό που θα πρέπει να χαράσσει, να παράγει πολιτική και όχι ένας στενός πυρήνας επιτελών του Μαξίμου;
«Πρωτίστως ξέρουμε ότι δεν θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας χωρίς την κοινωνία δίπλα μας, χωρίς το κόμμα πλαισιωμένο από τους καλύτερους από μας», είναι η αναφορά του που ανάβει «φωτιές» εν όψει ανασχηματισμού.
Εκφράζει, άραγε, την επιθυμία του, την πρόθεση του να αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών και να στελεχώσει τα όργανα του κόμματος, θεωρώντας αντιπαραγωγική την ατέρμονη διαπραγμάτευση με τους δανειστές για τη μια ή την άλλη παροχή ή εν πάση περιπτώσει ότι έκλεισε τον κύκλο του; Τα επόμενα 24ωρα θα δείξουν…
Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού στην Εφημερίδα των Συντακτών:
«Γράφουμε νέες σελίδες μετά την πολιτική οδύσσεια των μνημονίων. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά τις γράφουμε μαζί με τους ανθρώπους που μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια στην κυβέρνηση και το κόμμα. Χρειάζεται να συνεχίσουμε με την ίδια αφοσίωση και με τις ίδιες αξίες για την υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας, για τους μισθούς και τις συντάξεις, για τις εργασιακές σχέσεις και για μια παιδεία και υγεία αντάξια των προσδοκιών του λαού μας. Δεν ξεχνάμε ούτε τον πόνο, ούτε τις ελπίδες αυτού του λαού. Πρωτίστως ξέρουμε ότι δεν θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας χωρίς την κοινωνία δίπλα μας, χωρίς το κόμμα πλαισιωμένο από τους καλύτερους από μας. Ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη αλλά είχε αγώνα να δώσει. Τον παραμόνευαν οι Μνηστήρες. Τους νίκησε με τη βοήθεια των πιστών δικών του ανθρώπων».
iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news