facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Αρ. Φλώρος: Έφεση κατά του βουλεύματος αποφυλάκισής του

Έφεση κατά του βουλεύματος με το οποίο αποφυλακίστηκε ο Αριστείδης Φλώρος στα μέσα Αυγούστου άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Εύβοιας.

Την επανεξέταση της υπόθεσης για την αποφυλάκιση του κατηγορουμένου στην υπόθεση της Energa Hellas Power ζήτησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, καθώς έκρινε ότι η πιστοποίηση για το ποσοστό αναπηρίας του κρατουμένου πάνω από 67% είναι αόριστη, δεν είναι θεμελιωμένη και δεν πείθει, ούτε παρατίθενται στοιχεία από τα οποία να φαίνεται ότι αυτά που βεβαιώνονται ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρει πως σ' αυτή την παραγγελία οδηγείται «ενόψει του ότι το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας είναι προδήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ως προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%. Και αυτό διότι δεν προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες παθήσεις και το σχετικό ποσοστό αναπηρίας, αλλά σημειώνεται απλώς ότι το 35% οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση».

Επιπλέον, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός τονίζει ότι δεν φαίνεται να έχει επισυναφθεί στη δικογραφία και το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής ΚΕΠΑ που εξέδωσε την επίμαχη πιστοποίηση, κρίνοντας το βούλευμα «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό».

Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας το έγγραφο του «Ευαγγελισμού»

Την ίδια ώρα, διαβιβάζεται στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Χαλκίδας, Δημήτριο Προκοπίου, ο οποίος έχει ήδη διατάξει προκαταρκτική έρευνα για διάπραξη αδικημάτων (ψευδή βεβαίωση και δωροδοκία), το έγγραφο της διοικήτριας του «Ευαγγελισμού», Π. Γκουλάκη-Μητσάκη, σύμφωνα με το οποίο η γνωμάτευση για τον Αρ. Φλώρο φέρει «ανυπόστατη» σφραγίδα.

Όταν παραληφθεί, θα διαβιβαστεί στον ειρηνοδίκη Αθηνών που έχει αναλάβει με εντολή του κ. Προκοπίου να συγκεντρώσει μαρτυρικές καταθέσεις και να ορίσει πραγματογνώμονα για να επανεξετάσει τον Αρ. Φλώρο.

Όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο, το οποίο φέρει στο φως της δημοσιότητας το documentonews.gr, η γιατρός που έβαλε υπογραφή στη σχετική γνωμάτευση δεν υπήρξε καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής της στον «Ευαγγελισμό» ιατρός κλάδου ΕΣΥ, με αποτέλεσμα η σφραγίδα της να είναι «ανυπόστατη».

Επιπρόσθετα, σημειώνεται πως δεν υπήρξε καμία υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου «Εργαστηρίου Μελέτης Ύπνου» ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news