facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ προτείνουν τα Επιμελητήρια

Υπέρ της επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, με παράλληλη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων, τάχθηκε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος,

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκινο 105,5″, ο κ. Μίχαλος σημείωσε ότι η στάση των Επιμελητηρίων για την επαναφορά της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων (τέσσερις εξετάζονται σήμερα από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας), των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αλλά και για την κατάργηση του υποκατώτατου και την αύξηση του κατώτατου μισθού, είναι «θετική, θετικότατη» «και σε όλη την διάρκεια της μνημονιακής «περιπέτειας» έχουμε ταχθεί υπέρ της επαναφοράς του κατώτατου μισθού -με προϋπόθεση ότι δεν θα είναι τόσο μεγάλο το φορολογικό βάρος στην επιχείρηση, για να μπορεί ακριβώς να είναι βιώσιμη».

O ίδιος προσέθεσε ότι «έχουμε προτείνει το παράδειγμα της Πορτογαλίας, μέσα σε τέσσερις εξαμηνιαίες περιόδους να υπάρξει η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ». «Πρέπει όμως να δούμε το μη μισθολογικό κόστος, τις ασφαλιστικές εισφορές. Υπάρχει μία αδικία εκεί, πιστεύουμε ότι στο άμεσο μέλλον μπορούν να δρομολογηθούν και να γίνουν οι απαιτούμενες αλλαγές», ανέφερε.

Ο κ. Μίχαλος σημείωσε ότι «τα τελευταία χρόνια έχει γίνει σημαντική πρόοδος στα θέματα της γραφειοκρατίας». Η συνεργασία των Επιμελητηρίων και του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής «έχει οδηγήσει στο να μπορούν να ιδρύονται σήμερα επιχειρήσεις από απόσταση, ψηφιακά, σε 18 λεπτά. Προ δεκαετίας, χρειάζονταν 127 διαφορετικά βήματα, αγκαλιά με έναν δικηγόρο για έναν μήνα», ενώ «στη Θεσσαλονίκη θα ανακοινώσουμε την εισαγωγή και πλέον υποχρεωτικότητα της απομακρυσμένης, ψηφιακής υπογραφής», ανέφερε.

«Το πρόβλημα είναι στην αδειοδότηση», τόνισε ο κ. Μίχαλος. «Δεν είναι δυνατόν να ιδρύεται σε 18 λεπτά μία επιχείρηση, αλλά για συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας, όπως υγειονομικού περιεχομένου, να χρειάζονται οκτώ μήνες προκειμένου να αδειοδοτηθεί μία επιχείρηση. Εκεί έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις, ελπίζουμε να γίνουν αποδεκτές από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης».

Όσον αφορά στην επερχόμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε ότι «ο πρωθυπουργός προ δύο μηνών μίλησε για φοροελαφρύνσεις, θεωρώ ότι θα είναι και πλέον αυξημένες -και προς θεού, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως «παροχολογία», γιατί ακούω διάφορα τέτοια. Η μείωση της φορολογίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι ακριβώς το κίνητρο που θα επαναφέρει υγιή ανάπτυξη στην αγορά».

«Δεν είναι κίνητρο για το επιχειρείν, αντίθετα είναι κίνητρο φοροαποφυγής, το γεγονός ότι σήμερα μία επιχειρηματική οντότητα πληρώνει το 52% του συνόλου των ετησίων εσόδων -όχι των κερδών- στα δημόσια ταμεία – 29% βασική φορολογία επιχειρήσεων, 15% των διανεμομένων, 10% φόρο αλληλεγγύης, συν την προκαταβολή», όπως ανέφερε.

aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news