facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Κατρούγκαλος στο ΘΕΜΑ 104,6: Οι συντάξεις δεν θα περικοπούν, δεν είναι θεσμική μεταρρύθμιση

Την άποψη ότι μετά τη λήξη του Μνημονίου θα υπάρχει μηχανισμός εποπτείας όπως και στις άλλες χώρες που βγήκαν από προγράμματα με μοναδική διαφορά ότι θα έχει μεγαλύτερη συχνότητα διατύπωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος

Όπως υποστήριξε «ο μέσος εργαζόμενος θα δεί την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, μέτρο που είναι ήδη ψηφισμένο, ενώ θα δούμε και αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2018 και αυτό προβλέπεται από το ολιστικό σχέδιο».

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος εκτίμησε παράλληλα ότι δεν θα εφαρμοστούν οι περικοπές στις συντάξεις, διότι δεν αποτελούν θεσμική μεταρρύθμιση και δεν χρειάζεται η περικοπή, ενώ άφησε αιχμές και για το ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Εμείς έχουμε συμφωνήσει και θα το σεβαστούμε κάτα γράμμα να μην αποκλίνουμε από τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις. Η περικοπή της προσωπικής διαφοράς δεν προβλεπόταν στο νόμο Κατρούγκαλου» εύπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

«Όσοι στοιχηματίζουν στην περικοπή των συντάξεων θα βρεθούν στην ίδια θέση με όσους περίμεναν την ενεργοποίηση του κόφτη» κατέληξε για το θέμα.

Κληθείς να σχολιάσει, τέλος, τα περί υπερβολών στην τελετή υποδοχής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Ελλάδα, είπε ότι «δεν υπήρξε υπερβολή, αλλά προφανώς ο καθένας μπορεί να έχει τη γνώμη του».



protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news