facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Δήμαρχος Ραφήνας: Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου δεν έλαβαν sms για εκκένωση

Ουδέποτε οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου έλαβαν sms για την εκκένωση της περιοχής, τόνισε ο δήμαρχος, Βαγγέλης Μπουρνούς.

«Εγώ ρώτησα το τμήμα Πολιτικής Προστασίας και το Κέντρο Ελέγχου, δηλαδή αυτό που δίνει τις εντολές και είναι το συντονιστικό όργανο. Μου είπαν ότι δεν πήραν sms. Αυτή την ενημέρωση έχω. Αν το έστειλε σε κάποιον που δεν είναι στο κέντρο επιχειρήσεων, είναι σαν μην το έχει στείλει», εξήγησε ο κ. Μπουρνούς μιλώντας στον ρ/σ Realfm.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του αρχηγού της Πυροσβεστικής, ο κ. Μπουρνούς διευκρίνισε ότι το μήνυμα «πρέπει να το στείλει στο κέντρο επιχειρήσεων και να με ειδοποιήσει».

«Την εντολή δοκιμής τη δίνει το Πυροσβεστικό Σώμα»

Ο κ. Μπουρνούς αναφέρθηκε στο σχέδιο εκκένωσης, εξηγώντας ότι «μια περιοχή που είναι εκτός σχεδίου δεν έχει αυτό το σχέδιο εκκένωσης για το οποίο μιλάτε. Υπάρχει όμως ο Ξενοκράτης, ένα σχέδιο εκκένωσης. Οφείλουμε οι δήμαρχοι κάθε χρόνο να συγκροτούμε το συντονιστικό τοπικό όργανο , να φωνάζουμε όλους τους φορείς και να μιλάμε πώς θα εφαρμόσουμε αυτό το σχέδιο στις περιοχές μας. Το σχέδιο επικαιροποιείται και προσαρμόζεται πάνω στις περιοχές».

Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε ότι η δοκιμή δεν γίνεται από τον ίδιο ή σε κάθε περιοχή. «Μας φώναξε η πυροσβεστική –νομίζω στον δήμο Πεντέλης ή τον δήμο Χαλανδρίου – και κάναμε άσκηση», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ραφήνας, «έγινε δοκιμή στις αρχές της αντιπυρικής περιόδου, αλλά όχι σε κάθε γειτονιά, παίρνουμε μια περιοχή του δήμου μας. Την εντολή της δοκιμής δεν την δίνει ο δήμαρχος, αλλά το πυροσβεστικό σώμα».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news