facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Δημοσκόπηση MRB για τη Realnews: Αποδοκιμασία και απογοήτευση για τα κόμματα

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αποδοκιμάζει τους χειρισμούς και τις μεθόδους των κομμάτων της Βουλής. Απαντώντας, λοιπόν, σε ερωτήσεις που έγιναν αποκλειστικά για τη Realnews στο πλαίσιο της εξαμηνιαίας έρευνας της MRB, οι πολίτες δηλώνουν σε ποσοστό 84,4% “λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι” με τους χειρισμούς και τις μεθόδους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, με τους οποίους συμφωνεί μόλις το 11,2%.

Μεταξύ των απογοητευμένων βρίσκονται σχεδόν εννέα στους δέκα ψηφοφόρους της ΝΔ (88,5%), αλλά και πάνω από επτά στους δέκα (73,1%) εκλογείς του ΣΥΡΙΖΑ και πάνω από οκτώ στους δέκα (81,9%) των ΑΝΕΛ. Μεταξύ των ψηφοφόρων των άλλων κομμάτων, τα ποσοστά είναι ανάλογα ή και μεγαλύτερα, με τους “μη ικανοποιημένους” ψηφοφόρους της Ένωσης Κεντρώων να αγγίζουν το απόλυτο 100%.

Μόλις τρεις στους δέκα (29,8%) απάντησαν απολύτως θετικά ή μάλλον θετικά στο ενδεχόμενο δημιουργίας νέων πολιτικών κομμάτων. Αντίθετα, “απολύτως αρνητικά” ή “μάλλον αρνητικά” απάντησαν περίπου τέσσερις στους δέκα (39,1%), ενώ σε ποσοστό 26,3% οι πολίτες απάντησαν ότι το αντιμετωπίζουν με “αδιαφορία”.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news