facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Εθνική: Ολοκληρώθηκε η πώληση «κόκκινων» δανείων σε CarVal Investors και Intrum

Ολοκληρώθηκε η πώληση χαρτοφυλακίου κόκκινων δανείων της Εθνικής Τράπεζας προς τις CarVal Investors και Intrum.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Τράπεζα:

«Σε συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης της 21ης Ιουνίου 2018, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ανακοινώνει ότι στις 2 Ιουλίου 2018 ολοκλήρωσε τη διάθεση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων μη εξασφαλισμένων δανείων λιανικής και μικρών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, με ανεξόφλητο κεφάλαιο ύψους € 2,0 δισ. περίπου, στις εταιρείες CarValInvestors και Intrum«.

Όπως είχε γράψει το MonoNews , πρόκειται για το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο κόκκινων δανείων που έχει βγει προς πώληση μέχρι σήμερα από ελληνική τράπεζα.

Το χαρτοφυλάκιο μεταβιβάζεται στο consortium των εταιρειών Carval και Intrum, ενώ τη διαχείρισή του, όπως έχει αποκαλύψει το MonoNews αναλαμβάνει η QQuant, εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων της Qualco, του κ. Ορέστη Τσακαλώτου. Το τίμημα αντιπροσωπεύει το 6% της ονομαστικής αξίας του χαρτοφυλακίου και συνιστά την υψηλότερη τιμή που επιτυγχάνεται μέχρι σήμερα από ελληνική τράπεζα στις πωλήσεις κόκκινων δανείων χωρίς εξασφαλίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η συναλλαγή αποτελεί μέρος της στρατηγικής της ΕΤΕ για τη διαχείριση των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων και είναι σύμφωνη με το σχέδιο μείωσης τους που υπέβαλε η Τράπεζα στον SSM. Το τίμημα της συναλλαγής, το οποίο ανέρχεται σε περίπου 6% του συνολικού ανεξόφλητου κεφαλαίου, θα ενισχύσει το δείκτη CET 1 της Τράπεζας κατά περίπου 18 μ.β.

Σημειώνεται πως η CarVal και η Intrum διαθέτουν σημαντική εμπειρία στην εξυπηρέτηση αυτού του είδους χαρτοφυλακίων και είναι αναγνωρισμένες για την αξιοπιστία των πρακτικών και μεθόδων τους.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news