facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Τόσκας: Έγινε πρόταση για εκκένωση όταν η φωτιά ήταν ακόμα στον Βουτζά

Υπερασπίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη της ανταπόκρισης της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας στην πυρκαγιά στην ανατολική Αττική, αποδίδοντας την πολύνεκρη τραγωδία στα ακραία καιρικά φαινόμενα και στην παράνομη δόμηση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ ο Νίκος Τόσκας επανέλαβε την εκτίμησή του ότι δεν έγιναν καθοριστικής σημασίας λάθη σε επίπεδο στρατηγικής.

Παραδέχτηκε ότι μπορεί να βρεθούν πολλά λάθη σε τακτικές επιλογές, όμως υποστήριξε πως δεν υπάρχουν σχέδια ή ενέργειες που θα μπορούσαν να δώσουν λύση στο πρόβλημα της παράνομης δόμησης που διαρκεί «70 χρόνια». Είπε ότι ειδικά στο Μάτι το 50% των οικοδομών χτίστηκε χωρίς άδεια.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου ο οποίος υποστηρίζει πως δεν του δόθηκε εντολή για εκκένωση, είπε: «Του δόθηκε εντολή από τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής στην περιοχή, τον διοικητή της Ανατολικής Αττικής. Πρόταση δηλαδή έγινε και ο δήμαρχος αποφασίζει. Οι αναφορές των πυροσβεστών αυτό μου λένε, ότι έγινε η πρόταση όταν ακόμα η φωτιά ήταν στον Βουτζά.

Η όλη πυρκαγιά από την έναρξη μέχρι τη στιγμή που έφτασε στη θάλασσα διήρκησε 1,5 ώρα. Σε αυτό το διάστημα εκκενώσεις περιοχών που έχουν γύρω στους 20.000 ανθρώπους, δεν έχουν γίνει παγκόσμια».

Παράλληλα, σημείωσε πως η φωτιά δεν ήταν δυνατόν να κρατηθεί στη Λεωφόρο Μαραθώνος.

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news