facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣΚαλό καλοκαίρι και καλές διακοπές σε όλους


ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018

Φάμελλος: Δεν μπορούσαμε να αναφερθούμε σε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για νεκρούς μπροστά στον πρωθυπουργό

Ανοησίες χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος την κριτική στην κυβέρνηση ότι έκρυβε τους νεκρούς κατά τη διάρκεια του επικοινωνιακού σόου που στήθηκε το βράδυ της «μαύρης Δευτέρας» με τη φωτιά στο Μάτι που οδήγησε στο θάνατο δεκάδες ανθρώπους.

«Πρόκειται θα έλεγα για ανοησία, αλλά δυστυχώς είναι πολιτική τυμβωρυχία στο θέμα των νεκρών, αυτό που προσπαθεί να κάνει η αντιπολίτευση και τα Μέσα Ενημέρωσης, που λειτουργούν ως γραφείο Τύπου της. Πώς μπορεί να κρύψει κανείς τους νεκρούς; Είναι πάρα πολύ συγκεκριμένο, απλό και δεοντολογικό αυτό που έγινε. Η διαχείριση της ανακοίνωσης των νεκρών, πριν αυτοί βεβαιωθούν, θα ήταν ανευθυνότητα και προφανώς οι αρχηγοί των Σωμάτων Ασφαλείας, εφόσον δεν είχαν διασταυρωμένες πληροφορίες και δεν είχαν παραληφθεί σοροί ή δεν είχε πάει το ΕΚΑΒ να παραλάβει, δεν μπορούσαν να αναφερθούν στον πρωθυπουργό ή στις κάμερες σε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες» υποστήριξε ο κ. Φάμελλος στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Ωστόσο ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ δήλωσε το πρωί της Δευτέρας στο ΘΕΜΑ 104,6 ότι στις 22:30 τα πληρώματα του ΕΚΑΒ είχαν ήδη παραλάβει τέσσερις σορούς από το Μάτι.

Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να πανηγυρίσει γιατί την ανακοίνωση των πρώτων 20 θυμάτων έκανε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος λέγοντας ότι «ποτέ άλλοτε κυβερνητικός εκπρόσωπος και κυβέρνηση δεν ανέλαβε την ευθύνη την ώρα της καταστροφής --και την ευθύνη της ανακοίνωσης των νεκρών, πάντα υπηρεσιακοί παράγοντες είχαν αυτή την αποστολή».

Κατά τον κ. Φάμελλο ίδιο η αναφορά του πρωθυπουργού στην αξία της ανθρώπινής ζωής στις 00:30 ήταν ίδια με την παραδοχή για ύπαρξη νεκρών. «Ορθώς νομίζω ότι δεν έγινε θεατρική διαχείριση μιας πληροφορίας, ορθότατα και με σεβασμό προς τους νεκρούς και προς τους συγγενείς τους. Μόλις έφυγαν οι κάμερες ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε, ο ίδιος έκανε τοποθέτηση στις 12:30 για την αξία της ανθρώπινης ζωής, μία πολύ ξεκάθαρη τοποθέτηση για τον κίνδυνο που είχαμε στην ανθρώπινη ζωή, όταν είχε ήδη εντοπιστεί νεκρός, υπήρχε ως πληροφορία ανεπιβεβαίωτη. Ζήτησε προτεραιότητα ο πρωθυπουργός στην επιχείρηση απεγκλωβισμού, διότι είχαμε να εκκενώσουμε μία περιοχή, που το απόγευμα είχε πάνω από 15.000 κατοίκους, είχε τουλάχιστον 800 στη θάλασσα ή στις ακτές και άλλους τόσους τουλάχιστον σε ακτές, στις οποίες απομακρύνθηκαν οδικώς γιατί διανοίχτηκαν οι οδοί διαφυγής και συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία απεγκλωβισμού και μεταφοράς των πολιτών. Δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στην ανθρώπινη ζωή και με παρουσία του πρωθυπουργού στο κέντρο επιχειρήσεων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στις 2 η ώρα έκανε ανακοίνωση επίσημη, αφού είχαμε επιβεβαίωση για πάνω από 20 νεκρούς».

«Εμείς ήμασταν εκεί πάνω από 5-6 υπουργοί, ενώ λειτουργούσαν ταυτόχρονα κέντρο επιχειρήσεων και στο Λιμενικό και στον Στρατό και ήμασταν σε συντονισμό, διατέθηκε όλο το πολιτικό και επιχειρησιακό δυναμικό. Σε κάθε περίπτωση όμως εμείς οφείλουμε να πούμε ότι παίρνουμε την πολιτική ευθύνη, ότι ζητάμε την υποστήριξη όλης της κοινωνίας στους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους» κατέληξε ο κ. Φάμελλος.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news