facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

ΠΟΕΔΗΝ: Φάγαμε άγριο ξύλο από τα ΜΑΤ κατ' εντολή Τσακαλώτου

Για σκηνές που θυμίζουν «ολοκληρωτικά καθεστώτα» κι «άγριο ξύλο απο τα ΜΑΤ κατ' εντολή Τσακαλώτου» κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με αφορμή την πρωινή ένταση στη συγκέντρωσή της έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

«Οι αστυνομικές δυνάμεις να επιτίθενται κατ’ επανάληψη στα συγκεντρωμένα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο. Να επιτίθενται, να κλωτσάνε, να βαράνε με πόδια και ασπίδες. Να μας κτυπάνε με μανία. Επιτίθονταν σε έξαλλη κατάσταση. Πήραν τον νόμο στα χέρια τους. Όπως σε ολοκληρωτικά καθεστώτα. Έσπαγαν και έριχναν αιχμηρά αντικείμενα κατά των συνδικαλιστικών στελεχών της ΠΟΕΔΗΝ. Απαράδεκτα πράγματα!» αναφέρει η Ομοσπονδία.

«Μας έριξαν χημικά εξ επαφής, κατάμουτρα για να μας προκαλέσουν ζημιά. Ήθελαν αίμα! Πολλοί συνάδελφοι αντιμετώπισαν σοβαρά αναπνευστικά και οφθαλμολογικά προβλήματα. Άλλοι σοβαρότερα και κλήθηκε το ΕΚΑΒ για τις πρώτες βοήθειες. Ντροπή για μια κυβέρνηση σε δημοκρατική χώρα! Όλα αυτά κατ’ εντολή Τσακαλώτου, αφού ήταν η τέταρτη φορά που αρνούνταν το ραντεβού» υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

«Έγινε και το εξής ασύλληπτο! Δεν έχει ξανασυμβεί! Πάνω στις επιθέσεις των ΜΑΤ άρπαξαν την ντουντούκα της ΠΟΕΔΗΝ και την κατέσχεσαν. Τη ζητήσαμε από τον Διευθυντή της Αστυνομίας. Το αρνήθηκε. Μας ενημέρωσαν ότι η ντουντούκα κατασχέθηκε και βρίσκεται ήδη στη Διεύθυνση Ασφαλείας για ταυτοποίηση των δακτυλικών αποτυπωμάτων που φέρει! Τι θυμίζει αυτό! Πότε και ποιοι κατέσχεαν τα μέσα μετάδοσης μηνυμάτων των απεργών, των διαδηλωτών;» διερωτάται.

«Τελικά εδέησε να μας δεχτεί ο κ. Τσακαλώτος, με συνάντηση που έκλεισε έντρομος ο διευθυντής του γραφείου του στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, κι αυτό γιατί ήμασταν αποφασισμένοι να μείνουμε εκεί μέχρι τη νύκτα. Έκανε ότι δεν γνώριζε τίποτα ο κ. Τσακαλώτος κατά τη συνάντηση για όσα προηγήθηκαν!» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, επί της ουσίας η συνάντηση μαζί του απέβη άκαρπη. «Στο μόνο που συμφωνήσαμε είναι ότι θα ξανασυναντηθούμε! "Νίπτει τας χείρας του" για την ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και τους συμβασιούχους. Άφησε ανοικτό το ζήτημα της συνέχισης της ομηρίας των συμβασιούχων και δήλωσε ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για την ένταξή μας στα ΒΑΕ.

Ο κ. Τσακαλώτος τελικά είναι ο πιο τυχερός Υπουργός Οικονομικών στην περίοδο των Μνημονίων. Αντικατέστησε τον καταστροφικό κ. Βαρουφάκη και, παρότι υπέγραψε δύο Μνημόνια τα οποία εκτείνονται έως το έτος 2060, μένει στο απυρόβλητο...» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news