facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Καυγάς στη Βουλή για την απόφαση Κοντονή να απονείμει χάρη και ελληνική ιθαγένεια σε αλλοδαπό ληστή!

Σε μια περίοδο που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τους Έλληνες να γυρίζουν σταδιακά την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να αξιοποιήσει κάθε περίπτωση που της δίνει την ευκαιρία να ενισχύσει το «τσαλακωμένο» της «αριστερό προφίλ». Βέβαια, κάποιες φορές οι επιλογές της είναι αρκετά αμφιλεγόμενες, ώστε να προκαλούν έντονη κριτική και προβληματισμό για τα πραγματικά κίνητρα της κυβέρνησης. Τελευταίο παράδειγμα έρχεται από την επιλογή του υπουργού Σταύρου Κοντονή να απονείμει την χάρη, αλλά και την ελληνική ιθαγένεια, σε αλλοδαπούς καταδικασμένους ακόμα και για κακουργήματα.

Όπως σημειώνεται στην σχετική υπουργική απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 25 Ιουνίου(ΦΕΚ Γ΄/718), “με προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε στην Αθήνα…ύστερα από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και γνωμοδότηση του Συμβουλίου Χαρίτων αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του V.O του V, με την αριθμ…/2007 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 3 μηνών με τριετή αναστολή για τα αδικήματα της ληστείας και της παράνομης οπλοφορίας προκειμένου να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση”.

Σε αυτό το πλαίσιο, πολίτης του Ελληνικού κράτους γίνεται και η G. T του T, η οποία είχε καταδικαστεί το 2009 σε ποινή φυλάκισης 9 μηνών με τριετή αναστολή για τα αδικήματα της χρήσης πλαστών εγγράφων και της απόπειρας υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης. Επιπλέον, ύστερα από πρόταση του κ. Κοντονή αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση και ο αλλοδαπός O.M του P, ο οποίος είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για το αδίκημα της κλοπής.

Εκτός από αλλοδαπούς, ο κ. Κοντονής αποφάσισε να απονείμει χάρη και σε έναν έλληνα πολίτη, ο οποίος έχει καταδικαστεί για λιποταξία από το Ναυτοδικείο Πειραιά. Το ενδιαφέρον στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι η χάρη απονεμήθηκε προκειμένου αυτός να μπορέσει… να διοριστεί στο Πολεμικό Ναυτικό! Ειδικότερα, “αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του Β.Π του Χ, με την αριθμ…./2007 απόφαση του Πενταμελούς Ναυτοδικείου Πειραιά σε ποινή φυλάκισης 1 μηνός και μετατραπείσα σε χρηματική με τριετή αναστολή για το αδίκημα της λιποταξίας στο εσωτερικό σε ειρηνική περίοδο προκειμένου να μην αποτελεί κώλυμα για τον διορισμό του στο Ελληνικό Δημόσιο και ειδικότερα στο Πολεμικό Ναυτικό”.

Καυγάς στη Βουλή μεταξύ Κοντονή και Κεφαλίδου

Οι αποφάσεις του κ. Κοντονή έφεραν την αντίδραση της βουλευτή της ΔΗΣΥ, Χαράς Κεφαλίδου.

Η κ. Κεφαλίδου κατηγόρησε τον κ. Κοντονή ότι με τις αποφάσεις που λαμβάνει για την απονομή χάριτος σε καταδικασθέντες υποσκάπτει αθόρυβα και βουβά το σύστημα της Δικαιοσύνης. Έκανε λόγο για καταχρηστική εφαρμογή του μέτρου και άφησε υπαινιγμούς για ενέργειες που οφείλονται σε ψηφοθηρικούς λόγους. «Πολιτογραφείτε Έλληνες, διευκολύνετε εισαγόμενους, δημιουργείται νέο αίμα ψηφοφόρων», είπε.

Η ομιλία της κ. Κεφαλίδου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης που αποκάλεσε την κ. Κεφαλλίδου «θηλυκό Ιαβέρη» που κυνηγάει παιδιά 20 ετών που υπέπεσαν σε αστείο αδίκημα και πρέπει αυτό να στιγματίσει τη ζωή τους.

Με ανακοίνωσή του, μάλιστα, ο κ. Κοντονής κάνει λόγο για «ακροδεξιό λόγο» και «φασίζουσα ρητορεία» που, «συνδυασμένα με παραπληροφόρηση και πρωτόγνωρη επιθετικότητα κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης, αποδεικνύει ότι το κόμμα της Αλλαγής του 1981 έχει μετατραπεί όχι μόνο σε πολιτικό δεκανίκι της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη αλλά και σε κήρυκα του μίσους, του κοινωνικού περιθωρίου για πολίτες που υπέπεσαν σε αδικήματα κατά το παρελθόν και τιμωρήθηκαν γι’ αυτά και της εξόντωσης συνανθρώπων μας». Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε ότι σημερινή συζήτηση στη Βουλή ήταν μια αποκάλυψη των σύγχρονων Ιαβέρηδων, οι οποίοι απ’ ότι φαίνεται δεν ευδοκιμούν μόνο στην ακροδεξιά και τους νεοναζί αλλά και στο κόμμα της κ. Γεννηματά.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news