facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Μόσχα κατά Αθήνας: «Απογοήτευση» η απέλαση των Ρώσων διπλωματών, υπερβολική η αντίδραση Κοτζιά

«Βαρομετρικό χαμηλό» επικρατεί στις διπλωματικές σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία μετά την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών από τη χώρα μας, οι οποίοι φέρονται να προσπάθησαν να επηρεάσουν, ακόμα και με χρηματισμό, την κποινή γνώμη της βόρειας Ελλάδας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Περνώντας σήμερα στην αντεπίθεση, ο Αντρέι Μάσλοφ, πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα, χαρακτήρισε «απογοητευτική» την κίνηση της ελληνικής πλευράς να απελάσει τους Ρώσους διπλωμάτες, ενώ σημείωσε οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών διένυαν μέχρι τότε μια περίοδο «πρωτοφανούς ακμής».

Τις δηλώσεις αυτές τις έκανε ο κ. Μασλόφ, μιλώντας στο Sputnik, ενώ ανέβηκαν στον λογαριασμό της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα στο twitter σήμερα το πρωί.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρέσβης αναφέρει:

«Τα τελευταία χρόνια ήταν περίοδος πρωτοφανούς ακμής στις ρωσο-ελληνικές σχέσεις. Ο πλούσιος πολιτικός διάλογος στο υψηλότατο και υψηλό επίπεδο».

«Το Αφιερωματικό έτος Ρωσία - Ελλάδα 2016, το κοινό Έτος Τουρισμού 2017/2018, στενές επαφές αρμόδιων υπουργείων, επιχειρηματιών και κοινωνίας των πολιτών».

«Οι κινήσεις της ελληνικής πλευράς, κατά την φετινή χρονιά των 190 χρόνων από την ίδρυση των διπλωματικών μας σχέσεων και της 25ης επετείου του θεμελιώδους Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας, έχουν γίνει απογοήτευση για μας».

«Η δήλωση της Μ. Ζαχάροβα ήταν σωστή και ισορροπημένη, ενώ η αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ υπερβολική».









Ο Ρώσος πρέσβης ανακοίνωσε χθες την ύπαρξη αντιποίνων και σχολίασε την αναβολή της επίσκεψης Λαβρόφ, λέγοντας πως δεν είναι κατάλληλη η χρονική περίοδος του Φθινοπώρου για να έλθει στην Ελλάδα. Ως απάντηση στις δηλώσεις του Ρώσου πρέσβη, ελληνικές διπλωματικές πηγές σχολίασαν πως το αίτημα της επίσκεψης Λαβρόφ στην Αθήνα είχε διατυπωθεί από τη ρωσική πλευρά.

Οι ίδιες διπλωματικές πηγές επισήμαναν ότι, σε κάθε περίπτωση, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είναι καλοδεχούμενος στην Αθήνα. Η απάντηση ήρθε αμέσως από τη Ζαχάροβα, η οποία διέψευσε ότι επρόκειτο για αίτημα του Λαβρόφ.

Υπενθύμισε, μάλιστα, τη δήλωση Κοτζιά, όταν προ εβδομάδων είχε επισκεφθεί τη Μόσχα, με την οποία προσκαλούσε τον Ρώσο ομόλογό του να επισκεφθεί την Αθήνα. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αυτή τη φορά δεν απάντησε…

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news