facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Τουσκ: Η Ευρώπη θα σταθεί δίπλα στην Ελλάδα και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές

Επιστολή με την οποία εκφράζει την συμπαράσταση και την έμπρακτη αλληλεγγύη της ΕΕ στην Ελλάδα για τις πυρκαγιές στην Αττίκη, απέστειλε στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος τη Κομισιόν Ζ.Κ.Γιούνκερ από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται.

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

"Με βαριά καρδιά πληροφορήθηκα ότι πολλοί άνθρωποι έχασαν τραγικά τη ζωή τους στις καταστροφικές πυρκαγιές της Αθήνας στην Ελλάδα", αναφέρει ο Πρόεδρος στην επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό και σημειώνει ότι "εκ μέρους της Κομισιόν θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους συγγενείς και τις οικογένειες των θυμάτων".

"Σε αυτές τις δύσκολες ώρες στεκόμαστε δίπλα στον ελληνικό λαό και τις αρχές, και συγχαίρω τους διασώστες και τους πυροσβέστες για τις άοκνες προσπάθειές τους", αναφέρει ο Ζ.Κ.Γιούνκερ, καθιστά δε σαφές ότι "θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να παρέχουμε βοήθεια, σήμερα, αύριο και για όσο χρειαστεί".

"Ζήτησα από τον Επίτροπο για τη διαχείριση κρίσεων και την ανθρωπιστική βοήθεια Χρήστο Στυλιανίδη, να είναι σε άμεση επαφή με τις ελληνικές αρχές πολιτικής προστασίας", λέει ο Πρόεδρος της Κομισιόν.

"Με ενημέρωσε ότι βοήθεια που περιλαμβάνει αεροπλάνα, οχήματα και ομάδες πυροσβεστών έχει κινητοποιηθεί", αναφέρει ο Ζ.Κ.Γιούνκερ.

"Ο Επίτροπος ταξιδεύει για την Αθήνα σήμερα. Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω τα σχετικά κράτη μέλη για την συνεχιζόμενη αλληλεγγύη τους", καταλήγει στην επιστολή του ο Πρόεδρος της Κομισιόν.

Aπό την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ σημείωσε: "είμαι βαθύτατα συγκλονισμένος από τις φονικές πυρκαγιές στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η Ευρώπη θα σταθεί δίπλα στην Ελλάδα και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Η βοήθεια από πολλές ευρωπαϊκές χώρες είναι καθ' οδόν", καταλήγει ο Πρόεδρος Τουσκ.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news