facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Ξεκινάει ο επίλογος στο Μάτι -Από τη Δευτέρα η κατεδάφιση των καμένων ακινήτων

Τη Δευτέρα συμπληρώνεται μία εβδομάδα από την καταστροφή και την τραγωδία που προκάλεσε η φωτιά στο Μάτι και αναμένεται να ξεκινήσουν οι κατεδαφίσεις των καμένων ακινήτων που έχουν κριθεί ακατάλληλα από τους μηχανικούς.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ οι κατεδαφίσεις θα αρχίσουν στον οικισμό Μάτι, και στη συνέχεια θα επεκταθούν στον Νέο Βουτζά. Πρώτα αναμένεται να κατεδαφιστούν τα κτίσματα που θεωρούνται επικίνδυνα για τους πεζούς.

«Κόκκινα» τουλάχιστον 841 σπίτια

Έως και την Πέμπτη τα συνεργία του υπουργείου Υποδομών είχαν χαρακτηρίσει «κόκκινα» 841 σπίτια σε όλες τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής, εκ των οποίων τα 662 στα ανατολικά, όπου βρίσκεται και το Μάτι.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως θα εκπονηθεί εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των στρεβλώσεων στην οικιστική δόμηση, πετώντας εμμέσως πλην την ευθύνη για το πρόβλημα σε προηγούμενες κυβερνήσεις.

Την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών, όπως σπίτια και μάνδρες, που εμποδίζουν τον καθαρισμό των ρεμάτων στις πληγείσες περιοχές ζήτησε με επιστολή της προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Παλλήνης η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news