facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Και η Κρήτη στο πλευρό των πυρόπληκτων -Φορείς και κάτοικοι συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης

Η Κρήτη συμμετέχει  στο τριήμερο πένθος που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και συγκεντρώνει τρόφιμα και φάρμακα για τους πυρόπληκτους της μεγάλης πυρκαγιάς στην Αττική.
Ηράκλειο
Ο Δήμος Ηρακλείου και η Ομάδα Εθελοντών Κοινωνικής Πολιτικής αποφάσισαν τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους των δήμων της Αττικής.
Εθελοντές και αυτοδιοικητικοί συγκεντρώνουν ανθρωπιστική βοήθεια για τους πληγέντες και καλούν όλους όσοι μπορούν να βοηθήσουν, να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας, καθώς και είδη ατομικής υγιεινής και ιατρικής φροντίδας, στο Πολύκεντρο Νεολαίας στο κέντρο του Ηρακλείου, την Τετάρτη και την Πέμπτη, 25 και 26 Ιουλίου, από τις 10:00 έως τις 13:00 και από τις 19:00 έως τις 21:00.
Και η ΝΟΔΕ Ηρακλείου συμμετέχει στη προσπάθεια βοήθειας των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής που είδαν το βιος τους να γίνεται στάχτη από τη μία στιγμή στην άλλη. Καλεούνται όσοι το επιθυμούν για προσφορά φαρμάκων (Fucidin, betadine, γάζες, κρέμες για εγκαύματα), ξηράς τροφής (παξιμάδια, φρυγανιές, μπισκότα, κονσέρβες), καθώς και χυμοί, νερά, πάνες, μωρομάντηλα, κλπ στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου καθημερινά 09:00 - 14:30 και 18:00 – 21:30 (Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 38, Ηράκλειο),  τηλ. επικ.: 2811810280».
Ρέθυμνο
Επίσης, ο Δήμος Ρεθύμνης εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους πληγέντες που δοκιμάζονται σκληρά λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών στην Αττική και ανακοινώνει ότι από αύριο Τετάρτη 25 Ιουλίου έως την Παρασκευή 27 Ιουλίου θα συγκεντρώνονται τα εξής είδη πρώτης ανάγκης: Εμφιαλωμένα νερά, χυμοί, τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου -κατά προτίμηση άμεσης ανάλωσης- όπως κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές κ.λπ.), γάλατα μακράς διαρκείας, γάζες, αλοιφές fucidin, παιδικές πάνες και μωρομάντηλα.
Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται από τις 8:00 έως τις 15:00 στα εξής σημεία: Υπηρεσία Δήμου Ρεθύμνης Κουντουριώτου 98 τηλ: 2831 021307, Κοινωνικό Παντοπωλείο Μαρκέλλου 25 τηλ: 2831 052191, Α' ΚΑΠΗ Μοάτσου & Χ. Δασκαλάκη τηλ: 2831 027800, Β' ΚΑΠΗ (Καλλιθέα) Ούλοφ Πάλμε 6 τηλ: 2831 055243, Γ' ΚΑΠΗ Περιβόλια τηλ: 2831026070, ΚΑΠΗ Τσεσμέ, Τσεσμές Πλατανιά τηλ: 2831 051339.
Δήμος Μαλεβιζίου
Σε δράση άμεσης συγκέντρωσης τροφίμων για τους πληγέντες της Αττικής, προχωράει ο Δήμος Μαλεβιζίου σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Κρήτης. Σήμερα Τρίτη 24 Ιουλίου, όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας, μπορούν να τα παραδίδουν στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου στο Γάζι, από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.
Για αύριο Τετάρτη 25 Ιουλίου, στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και στο Πολιτιστικό Κέντρο στο Τσαλικάκι, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Κάθε προσφορά, όσο μικρή κι αν είναι, είναι απαραίτητη!
Από τη Μεσαρά
Και απλοί πολίτες όμως έχουν ξεκινήσει προσπάθειες για την συγκέντρωση τροφίμων. Έκκληση απευθύνει χαρακτηριστικά μια νεαρή κοπέλα από το Τυμπάκι για συλλογή τροφίμων και κρεμών εγκαυμάτων που θα σταλούν στην Αθήνα
Στην έκκληση για βοήθεια αναφέρεται «Μαζεύω τρόφιμα και κρέμες εγκαύματος να στείλω στην Αθήνα σε εθελοντές-φίλους μου που βοηθάνε έμπρακτα ανθρώπους και ζώα που κινδυνεύουν. Μην το προσπερνάτε, θα μπορούσαμε να ήμασταν εμείς στη θέση τους! Από χτες θρηνούμε θύματα, ας βοηθήσουμε έστω έτσι! Τα σπίτια τους και τις ζωές τους δε μπορούμε να τις αποκαταστήσουμε, ας στείλουμε έστω τρόφιμα!»
Ειδικότερα:
1) Χρειάζονται κρέμες ΔΕΡΜΑΦΙΛ,FUCIDIN,BEDATIN για ανθρώπους και ζώα
2) ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΗ-ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ-ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ-ΜΠΙΣΚΟΤΑ-ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ(αν κάτι ξεχνάω ας το προτείνει κάποιος)
3)ΠΑΝΕΣ,ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ
4)ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΖΩΑ
Παρακαλώ πολύ να στείλουν όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται να βοηθήσουν σήμερα για να τα στείλω όσο πιο σύντομα μπορώ. Δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου!
Τηλ επικοινωνιας: 698 8936 106
Τα πράγματα μπορείτε τα αφήσετε στο:
1)CAFFEINE SHOP-ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΟΤΕ
2) ΜΑΝΑΒΙΚΟ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ
ΛΕΦΕΔ Ηρακλείου
Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων – Παράρτημα Ηρακλείου, κινητοποιείται μαζί με τους υπόλοιπους Έφεδρους από ολόκληρη την Ελλάδα, για την παροχή βοήθειας στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική.
Τα γραφεία της ΛΕΦΕΔ Ηρακλείου (Μηνά Γεωργιάδη αρ.25) θα είναι ανοικτά την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2018, από 18:00 – 20:30 για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης.
Συγκεκριμένα χρειάζονται: Τρόφιμα μακράς διάρκειας και Ιατροφαρμακευτικό υλικό.
Κάθε βοήθεια, μικρή ή μεγάλη είναι πολύτιμη για τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται.
Οροπέδιο Λασιθίου
Ο δήμος Οροπεδίου Λασιθίου και οι φορείς της περιοχής συμμετέχουν στο εθνικό πένθος και συγκεντρώνουν τρόφιμα και φάρμακα, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση τους στους πυρόπληκτους της Αττικής.
Μεσίστια κυματίζει η σημαία στο Δημαρχείο και τα δημοτικά κτίρια σε ένδειξη πένθους με τον δήμαρχο και το σύνολο των αυτοδιοικητικών αλλά και των κατοίκων να εκφράζουν την οδύνη τους για τα θύματα και να συλλυπούνται τις οικογένειες τους.
Τα θεσμικά όργανα του δήμου, οι εργαζόμενοι των υπηρεσιών, οι πολιτιστικοί σύλλογοι και οι φορείς, έχουν κινητοποιηθεί από νωρίς σήμερα προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης, που θα αποστείλει ο δήμος με όχημα του, στις πληγείσες περιοχές.
Τόπος συλλογής τροφίμων μακράς διάρκειας είναι το Δημαρχείο Οροπεδίου Λασιθίου - Τζερμιάδων καθημερινά από 8:00π.μ, έως 2:00μ.μ. Τα δε είδη που μπορούν να προσφέρουν οι πολίτες του Οροπεδίου αφορούν σε βρεφικό γάλα, κρέμες σε σκόνη, παιδικό γάλα μακράς διάρκειας, βρεφικές/παιδικές πάνες, μωρομάντηλα, ταλκ, συσκευασμένες φρουτόκρεμες, παστέλι, μπάρες δημητριακών, κρουασάν, σταφίδες, γάλα μακράς διάρκειας, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, κονσέρβες, φρυγανιές, ατομικούς χυμούς, μακαρόνια/ρύζι, λάδι, όσπρια.
Επίσης όσοι επιθυμούν και μπορούν καλούνται να προσφέρουν φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης όπως γάζες, fucidin, betadin, κρέμες για εγκαύματα, συγκάματος.
Να σημειωθεί ότι το κύμα αλληλεγγύης επεκτείνεται ώρα με την ώρα στο σύνολο των δήμων της Κρήτης με τους περισσότερους από αυτούς καθώς και πολλούς πολιτιστικούς συλλόγους, να ακυρώνουν μουσικές ή άλλες εκδηλώσεις συμμετέχοντας και με τον τρόπο αυτό στο τριήμερο εθνικό πένθος.
ekriti.gr/ ΑΠΕ ΜΠΕ/iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news