facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Τρίτη ημέρα καταστροφής σε Κινέτα, Καλλιτεχνούπολη - Σε ύφεση τα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα

Για τρίτη ημέρα συνεχίζει το καταστροφικό έργο της η πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, που ξεκίνησε από τα Γεράνεια Όρη στις 12.03 το μεσημέρι της Δευτέρας.
Η φωτιά εξελίσσεται πλέον στον ορεινό όγκο. Στη μάχη για την κατάσβεσή της παίρνουν μέρος 228 πυροσβέστες με 114 οχήματα και 56 άτομα πεζοπόρου τμήματος,13 οχήματα ΟΤΑ, 10 βυτιοφόρα οχήματα και πέντε μηχανήματα έργου, ενώ από αέρος επιχειρούν  έξι ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη.
Μαίνεται, εξάλλου, η πυρκαγιά και στην Καλλιτεχνούπολη του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, που ξέσπασε στις 16.57 της Δευτέρας. Επί ποδός βρίσκονται 196 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 90 άτομα πεζοπόρου τμήματος, 12 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα με 25 εθελοντές κι ένα ελικόπτερο.
Στις δύο αυτές πυρκαγιές συνδράμουν και 64 πυροσβέστες με δύο οχήματα από την Κύπρο, καθώς και δύο αεροσκάφη από την Ιταλία, ενώ αναμένεται βοήθεια και από τη Ρουμανία. Οι δυνάμεις αυτές έχουν κινητοποιηθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.
Στο μεταξύ, σε ύφεση είναι σήμερα οι πυρκαγιές στο Ζεμενό Κιάτου Κορινθίας, καθώς και στο Μετόχι Βρυσσών και στο Κακόπετρο Πλατανιά Χανίων.
Ανυπολόγιστες ζημιές
Την ίδια ώρα, ανυπολόγιστες είναι οι υλικές ζημιές που άφησαν πίσω τους οι φονικές πυρκαγιές στην Αττική.  
Μιλώντας στον Ant1, ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς, εκτίμησε ότι ο αριθμός των σπιτιών που κάηκαν είναι πολύ μεγαλύτερος από ό,τι αρχικά υπολογιζόταν. Όπως ανέφερε, τα καμένα σπίτια στην περιοχή ανέρχονται σε περίπου 1.500-2.000.
Με δηλώσεις στον ΣΚΑΪ, ο ίδιος ανέφερε πως χθες το βράδυ ολοκληρώθηκε με τη συνδρομή της Τροχαίας η μεταφορά όλων των κατεστραμμένων οχημάτων, ενώ σήμερα το πρωί ξεκινούν μηχανήματα να διώξουν τα αποκαΐδια από το παράλιο μέτωπο.
Σε ό,τι αφορά την ηλεκτροδότηση, έκανε λόγο για «τεράστια καταστροφή» και εκτίμησε πως «η αποκατάστασή της θα πάρει μέρες, μπορεί και μήνα».
naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news