facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

ΚΙΝΑΛ για ΥΠΟΙΚ: Πλαστογράφησαν και τις συλλογικές συμβάσεις

Το Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλει την κυβερνητική παρέμβαση στη συλλογική σύμβαση των εργαζομένων με τη διοίκηση της ΕΑΒ, υποστηρίζοντας, όπως και η ΓΣΣΕ, ότι πλαστογραφήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.

Ανακοίνωση του Τομέα Εργασίας του Κινήματος Αλλαγής αναφέρει ότι «την ώρα που η κυβέρνηση Τσίπρα/Καμμένου διακηρύσσει την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, όχι μόνο πλαστογραφούν όσες νέες υπογράφονται, αλλά καταργούν και όλες τις προηγούμενες ΣΣΕ» ενώ επικαλείται την επιχειρησιακή σύμβαση της ΕΑΒ, η οποία εστάλη για συνυπογραφή στο υπουργείο Οικονομικών (αντί της απλής ενημέρωσης των αρμόδιων υπουργών που ίσχυε παλαιότερα).

«Και οι κ.κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης έπιασαν και την "διόρθωσαν" ιδιοχείρως. Ουσιαστικά, πλαστογράφησαν το αποτέλεσμα της ελεύθερης βούλησης των εργαζομένων και της διοίκησης της εταιρείας» επισημαίνει ο τομέας Εργασίας του Κινήματος Αλλαγής προσθέτοντας ότι «δεν περιορίστηκαν μόνο σε αυτό.

Προχώρησαν στην κατάργηση του ακροτελεύτιου άρθρου που προέβλεπε τη διατήρηση σε ισχύ όλων των προηγούμενων συμβάσεων (συρροή), οι οποίες αναφέρονται ακόμη και στα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα που ανατρέχουν δεκαετίες πίσω».

Ακόμη, τονίζει ότι «η πλαστογραφία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και η κατάργηση όλων των όρων εργασίας που ισχύουν διαχρονικά δείχνει το πώς βλέπει η κυβέρνηση Τσίπρα/Καμμένου τα εργασιακά δικαιώματα, πώς αντιμετωπίζει την ελεύθερη βούληση των εκπροσώπων των εργαζομένων και τι περιεχόμενο επιθυμεί να δώσει στον θεσμό των (δήθεν) ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων που εξαγγέλλει».

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news