facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Καίγονται Κινέτα, Ραφήνα, Νέος Βουτζάς και Μάτι – Άγρια νύχτα

Ανεξέλεγκτες μαίνονται οι πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας και στην Ανατολική Αττική, όπου οι φλόγες έχουν κάψει σπίτια στον Νέο Βουτζά και στο Μάτι και απειλούν σοβαρά τον οικισμό της Ραφήνας.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι, ενώ η πυρκαγιά έχει πολλά μέτωπα ενώ η κατάσταση αναμένεται να γίνει ακόμα πιο δύσκολη καθώς αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα.

Ειδικά στο Μάτι, οι κάτοικοι έχουν βρει καταφύγιο στην παραλία και κάνουν συνεχείς εκκλήσεις για διάσωση μέσα από τα κανάλια.

Ο δήμαρχος Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς κάνει λόγο για τουλάχιστον 200 σπίτια κατεστραμμένα και πολλούς τραυματίες, εγκλωβισμένους και αγνοούμενους ενώ, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον ΣΚΑΪ, εξέφρασε φόβους και για νεκρούς.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τρία άτομα με εγκαύματα από τη φωτιά μετέβησαν στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Για προλητικούς λόγους εκκενώθηκαν τα θερινά θέρετρα της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ζούμπερι και του Στρατού Ξηράς στον Αγιο Ανδρέα, όπως επίσης και οι παιδικές κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα.

Την ίδια ώρα, η μεγάλη φωτιά στην Κινέτα μαίνεται από το μεσημέρι εκτός ελέγχου.

Οι φλόγες έκαψαν σπίτια και έχουν εκκενωθεί τρεις οικισμοί, της Γαλήνης και του Πανοράματος 1 και 2.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης, «στην περιοχή της ανατολικής Κορινθίας υπάρχουν πύρινα μέτωπα από το Ισθμό μέχρι και την περιοχή της Κινέττας, και συγκεκριμένα στις περιοχές 'Αγιος Χαράλαμπος, Γαλότα και κοντά στα διυλιστήρια στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων».

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου κύρηξε τις περιφερειακές ενότητες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ επιστρέφει εσπευσμένα στην Ελλάδα από την Βοσνία - Ερζεγοβίνη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λόγω των εξελίξεων.

news

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news