facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Ερντογάν: Δε θα ξεχάσουμε ποτέ αυτούς που δέχτηκαν και προστάτευσαν όσους δραπέτευσαν από τη χώρα

«Το πραξικόπημα μας έδειξε ποιοι είναι οι φίλοι στις δύσκολες στιγμές. Έχουμε δυνατή μνήμη. Μπορεί να μη λέμε συχνά τι περάσαμε, αλλά ποτέ δεν το ξεχνάμε. Μας έδειξε την υποκρισία. Ξέρουμε ποιοι προσευχήθηκαν εκείνο το βράδυ για εμάς και ποιοι για την επιτυχία του FETO (το κίνημα του Γκιουλέν). Στο τέλος θα θυμόμαστε τη σιωπή όσων θεωρούσαμε φίλους μας. Αυτοί που έφυγαν από τη χώρα μας δεν θα σβηστούν ποτέ από τη μνήμη μας. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτούς που δέχτηκαν και προστάτευσαν όσους δραπέτευσαν από τη χώρα. Ξέρουμε πολύ καλά ποιος συνεργάζεται με ποιον...».

Αυτή ήταν μία από τις βασικές αναφορές του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το βράδυ της Κυριακής, σε επετειακή ομιλία του μπροστά σε εκατομμύρια πολίτες στην Κωνσταντινούπολη, κοντά στη γέφυρα του Βοσπόρου, που είχε καταληφθεί από τους επίδοξους πραξικοπηματίες το βράδυ της 15ης Ιουλίου 2016.

«Ευχαριστώ όσους έγιναν μάρτυρες. Ας δεχτεί τις θυσίες τους ο Θεός. Αυτή η νίκη ήταν κατά των τανκς, των αεροπλάνων, χάρη στο κουράγιο των βετεράνων και των μαρτύρων. Ακουγόταν ο θόρυβος των όπλων, αλλά οι πολίτες ήταν θαρραλέοι κι αντιστάθηκαν. Αυτό το έθνος χρησιμοποίησε το σώμα του κόντρα στα τανκς, τα αεροπλάνα, αλλά δεν τα παράτησε» είπε ο Ερντογάν.

«Είναι τιμή μου να είμαι μέλος αυτού του έθνους, είμαι περήφανος που το υπηρετώ. Δεν είμαστε εδώ για να διοικούμε, αλλά για να υπηρετούμε τον λαό. Όπως ο πόλεμος της ανεξαρτησίας, έτσι και το πραξικόπημα άνοιξε νέα σελίδα στην ιστορία μας» ανέφερε.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως με τη συνταγματική «ιστορική» αλλαγή στη χώρα, η τουρκική δημοκρατία γύρισε σελίδα. «Αποδείξαμε τη δημοκρατία μας σε όλο τον κόσμο» τόνισε.

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας κατά της FETO τόσο στην Τουρκία, όσο και στο εξωτερικό» ξεκαθάρισε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως είπε, «οι νίκες δεν σου παραδίδονται σε ασημένιο δίσκο. Η επιτυχία δεν επιτυγχάνεται ποτέ χωρίς να πληρώσεις ένα τίμημα. Πίσω από κάθε νίκη κρύβεται θυσία, αυτοθυσία και κουράγιο. Το κουράγιο και η αυτοθυσία του τουρκικού λαού έδειξαν ότι το πνεύμα της Καλλίπολης είναι ακόμα ζωντανό σ' αυτή τη γη».

Κατά τον τούρκο πρόεδρο, «το αίμα των μαρτύρων της 15ης Ιουλίου όχι μόνο προστατεύει τη χώρα μας, αλλά και παγίωσε την αδελφοσύνη σε ολόκληρο το έθνος μας».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «το κεφάλαιο των πραξικοπημάτων έκλεισε, κι αυτό δεν θα ξανανοίξει. Η 15η Ιουλίου δεν θα ξεχαστεί ποτέ, ποτέ δεν θα την αφήσουμε να ξεχαστεί, καταγράφεται στην ιστορία. Η 15η Ιουλίου είναι η ανασύσταση και η επανάκαμψη του τουρκικού έθνους. Η 15η Ιουλίου σημαίνει ότι ο τουρκικός λαός στέκεται ξανά στα πόδια του ενάντια στις επιθέσεις» υπογράμμισε.

«Όσοι θέλουν να διαταράξουν την ειρήνη του λαού μας, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν εμάς, τον στρατό μας, την αστυνομία και τους αστυνομικούς μας» τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news