facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Έφυγε απο τη ζωή ο Μάνος Ελευθερίου - Αφιέρωμα στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς με ελεύθερη είσοδο

Ο σπουδαίος Έλληνας ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος Μάνος Ελευθερίου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, τα ξημερώματα της Κυριακής. Πρόσφατα είχε αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες την περασμένη Πέμπτη είχε υποβληθεί σε εγχείρηση στον πνεύμονα και απεβίωσε από ανακοπή καρδιάς σήμερα τα ξημερώματα.

Ο Μάνος Ελευθερίου υπήξρε μια κορυφαία μορφή του ελληνικού πεντραγράμμου και ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος του καλλιτεχνικού γίγνεσθαι της Ελλάδας. Ο σπουδαίος ποιητής και στιχουργός, με τα ποικίλα ταλέντα στις διάφορες εκφάνσεις της καλλιτεχνικής δραστηριότητας, άφησε πίσω του ένα τεράστιο έργο που θα το θυμόμαστε για πάντα.

Η μοίρα το έφερε έτσι, ώστε το αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου που είχε στο πρόγραμμά του το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 στο Χαλάνδρι, να αποτελέσει τελικά έναν φόρο τιμής στον μεγάλο στιχουργό. Ανάμεσα στις πολλές συναυλίες που περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, ήταν και το αφιέρωμα αυτό που θα λάβει χώρα στις 25 Ιουλίου 2018.

Καθώς φαίνεται ήταν μια ιδιαίτερη σύμπτωση και αναμένεται το κλίμα να είναι πολύ φορτισμένο στην εν λόγω συναυλία. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα με ελεύθερη είσοδο και πολλή μουσική, που θα μοιάζει – τελικά – με έναν καλλιτεχνικό αποχαιρετισμό.

Δείτε παρακάτω πληροφορίες:

Ο Θάνος Ολύμπιος και η Λιζέτα Νικολάου υποδέχονται το κοινό σε ένα αφιέρωμα στον ποιητή-στιχουργό Μάνο Ελευθερίου. Συμμετέχει φιλικά ο Βασίλης Πάτσιος. Συνοδεύει πενταμελής ορχήστρα: Πιάνο, μπουζούκι, ντραμς, μπάσο, κιθάρα.

Οι τρεις παραπάνω τραγουδιστές, οι οποίοι είναι αυθεντικοί ερμηνευτές τραγουδιών του Μάνου Ελευθερίου καθώς έχουν όλοι δισκογραφήσει κομμάτια σε πρώτες εκτελέσεις του κορυφαίου ποιητή-στιχουργού, θα ερμηνεύσουν τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία τους με τον Μάνο Ελευθερίου, καθώς και όλα τα γνωστά, διαχρονικά τραγούδια του όπως τα: Μαλαματένια λόγια, Ο Άμλετ της Σελήνης, Ποιος την ζωή μου, Κάτω απ την μαρκίζα, Οι ελεύθεροι κι ωραίοι, Στων αγγέλων τα μπουζούκια, Διαθήκη, Το παλικάρι έχει καημό, η Σούστα κ.ά., τραγούδια τα οποία έχουν μελοποιήσει κορυφαίοι συνθέτες όπως οι: Μίκης Θεοδωράκης, Γιάννης Σπανός, Γιάννης Μαρκόπουλος, Δήμος Μούτσης, Σταύρος Κουγιουμτζής, Χρήστος Νικολόπουλος, Θάνος Μικρούτσικος.

Πότε:
Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018
21.00

Πού:
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
Πεζόδρομος Προφήτου Ηλία, Χαλάνδρι

Πληροφορίες

Είσοδος ελεύθερη.
Αντί εισιτηρίου προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news