facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Εγκαίνια Τοπικών Μονάδων Υγείας Νέας Χαλκηδόνας και Νέας Ιωνίας


Με τη συμμετοχή των δημάρχων των δυο περιοχών Ηρακλή Γκότση και Άρη Βασιλόπουλου, της βουλεύτριας Χαράς Καφαντάρη, εκπροσώπων του κλήρου καθώς και δεκάδων πολιτών, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια δυο ακόμη τοπικών μονάδων υγείας αυτών στην Νέα Φιλαδέλφεια και στην Νέα Ιωνία. Πλέον, οι νέες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) που έχουν τεθεί σε λειτουργία είναι 94 και μέχρι το τέλος του μήνα θα φθάσουν τις 100, αποδεικνύοντας όπως είπε ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός ότι η μεταρρύθμιση υλοποιείται και προχωρά παρά το ότι κάποιοι είχαν επενδύσει στην αποτυχία της.

Ο κ. Ξανθός τόνισε ότι για πρώτη φορά δημιουργείται ένα σύστημα οργανωμένης πρόσβασης των πολιτών και διαχείρισης των αναγκών του και μάλιστα έχοντας εγγυημένη την ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση. Σημείωσε ότι προοπτικά και στο βαθμό που οι δομές κερδίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών θα αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο και θα είναι ορατή η κοινωνική ωφελιμότητα τους.

Επίσης, ο υπουργός τόνισε ότι πέρα από τη στελέχωση των νέων μονάδων υγείας το υπουργείο κάνει προσπάθειες στήριξης και των Κέντρων Υγείας της πόλης και της υπαίθρου ανακοινώνοντας ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν προκηρυχθεί 450 θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού που θα τα στελεχώσουν.


Ο κ. Ξανθός αναφέρθηκε και στην μεταμνημονιακή εποχή τονίζοντας ότι ο στόχος είναι η σταδιακή άρση των επιβαρύνσεων και η κάλυψη με μεγαλύτερη επάρκεια των υγειονομικών αναγκών που έχουν προκύψει και λόγω της κρίσης, ενώ σημείωσε ότι η συμφωνία με τους θεσμούς για τις μεταρρυθμίσεις που θα υλοποιηθούν στην ΠΦΥ στο φάρμακο στις προμήθειες στη Ψυχική Υγεία, έχουν προοδευτικό πρόσημο και οδηγούν στο στόχο της καθολικής κάλυψης των αναγκών του πληθυσμού μέσα από ένα αναβαθμισμένο δημόσιο σύστημα υγείας που λειτουργεί με κανόνες, με έλεγχο, με ηθικοποίηση και με ανθρωποκεντρική και ασθενοκεντρική προσέγγιση.


Από την πλευρά του ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Σταμάτης Βαρδαρός τόνισε ότι με την μεταρρύθμιση που υλοποιείται στήνεται ένα νέο παράδειγμα στο σύστημα υγείας και μια εφαρμογή που διευρύνει το δημόσιο σύστημα υγείας αναπτύσσοντας περεταίρω το κοινωνικό κράτος.

Προφανώς γι’ αυτόν τον λόγο ανέφερε, συμφέροντα ιδιωτικού τομέα δεν βλέπουν θετικά αυτή την παρέμβαση, που όμως όπως τόνισε ήρθε για να μείνει.


Επίσης ανέφερε ότι η σπέκουλα που λέει ότι οι γιατροί γυρνούν την πλάτη στη μεταρρύθμιση μάλλον αρχίζει και αλλοιώνεται καθώς στην τελευταία προκήρυξη εκδηλώθηκε ικανοποιητικό ενδιαφέρον των νέων γιατρών να στελεχώσουν τις νέες δομές Μάλιστα ανέφερε το παράδειγμα που συνάντησε στην Τοπική Μονάδα Υγείας στη Χαλκίδα που εγκαινιάστηκε εχθές, εκεί όπου δυο γιατροί επέστρεψαν από τη Σουηδία για να τη στελεχώσουν χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα θετική αυτή την εξέλιξη.


Να αναφέρουμε ότι έργο των ΤΟ.Μ.Υ. είναι η παροχή δωρεάν ποιοτικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον εγγεγραμμένο πληθυσμό, μέσα από τον οικογενειακό γιατρό και τις ομάδες υγείας που αποτελούνται από γενικούς γιατρούς παιδιάτρους, παθολόγους , νοσηλευτές επισκέπτες υγείας και κοινωνικούς λειτουργούς οι οποίοι θα προσφέρουν ολιστική φροντίδα, δηλαδή πρόληψη αγωγή υγείας, εμβολιασμούς και καθοδήγηση για τις αναγκαίες εξετάσεις και για τη σωστή παρακολούθηση των χρονιών νοσημάτων σε συνεργασία και με άλλους γιατρούς του συστήματος υγείας.

left

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news