facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

«Δώρο» από την Ε.Ε. ζητεί ο Ζάεφ

«Μερικές φορές, χώρες όπως οι δικές μας που δεν είναι μέλη της Ε.Ε. πιστεύουν περισσότερο στις ευρωπαϊκές αξίες από ό,τι κάποια μέλη της Ε.Ε.», δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

Μιλώντας στη Wall Street Journal και αναφερόμενος στη συμφωνία με την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας, επεσήμανε ότι «αυτό που θέλει η Ευρώπη, είναι η αναζήτηση λύσεων στις διμερείς διαφωνίες». «Είμαστε μέλη της ευρωπαϊκής ηπείρου, θέλουμε να είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υπογράμμισε.

Ο κ. Ζάεφ χαρακτήρισε «σπαρακτική» διαδικασία την αλλαγή ονόματος μέσω δημοψηφίσματος, ενώ τόνισε πως περίμενε κάτι περισσότερο και μεγαλύτερη σαφήνεια από την Ε.Ε. σε ό,τι αφορά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΠΓΔΜ. «Θα ήταν καλό να έχουμε περισσότερα κίνητρα για τους πολίτες μας», εξήγησε, αναφερόμενος στο επερχόμενο δημοψήφισμα.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα η αντιπολίτευση της χώρας του, αλλά και πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκε Ιβάνοφ, να ευθυγραμμιστούν με τη λαϊκή βούληση, αν οι πολίτες της γείτονος ταχθούν υπέρ της αλλαγής ονόματος στο δημοψήφισμα.

«Αν ο κ. Ιβάνοφ δεν υπακούσει, υπάρχει πάντα η δυνατότητα αποπομπής, αλλά δεν θέλω καν να σκεφτώ προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news