facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Καίγεται το Πολεμικό Μουσείο στα Χανιά (βίντεο + φωτο)

Στις φλόγες τυλίχτηκε λίγο πριν τις 21:30 το βράδυ της Κυριακής το Πολεμικό Μουσείο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τζανακάκη και Σφακιανάκη, στο κέντρο της πόλης.
Η πυρκαγιά που ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και παρά την μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστών που έδωσαν τιτάνια μάχη  με τις φλόγες, η καταστροφή, όπως φαίνεται και στις πρώτες εικόνες, είναι ολοκληρωτική. Μάλιστα, τμήματα του κτιρίου καταρρέουν ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης των πυροσβεστών στην ανατολική πτέρυγα του κτιρίου. Μέλημα των πυροσβεστών είναι να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς στον κήπο κα το πάρκο που βρίσκεται πίσω από το κτίριο.
Το ιστορικό κτίριο των παλιών στρατώνων έγινε παρανάλωμα του πυρός ενώ οι πυκνοί καπνοί και οι φλόγες ήταν ορατοί από διάφορες περιοχές των Χανίων, σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων. Οι δρόμοι περιμετρικά του κτιρίου έχουν κλείσει με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.




Έξω από το φλεγόμενο κτίριο βρέθηκε και ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας ο οποίος εξέφρασε την θλίψη του για την καταστροφή , επισημαίνοντας οτι εδώ και δύο χρόνια ο δήμος κατέβαλε ουσιαστικές προσπάθειες για να περιέλθει το κτίριο στο δήμο, ώστε να αποτελέσει στο μελλον το νέο δημαρχείο Χανίων. Ο κ. Βάμβουκας πρόσθεσε οτι οι πιέσεις της δημοτικής αρχής προς το Υπουργείο Έθνικης Άμυνας βρίσκονταν σε καλό δρόμο ενώ τόνισε οτι τα τελευταία αυτά χρόνια δεν υπήρχε η αρμόζουσα ενδιάμεση φροντίδα και επιτήρηση που χρειάζονταν με αποτέλεσμα, άγνωστοι να το χρησιμοποιήσουν ως κατάλυμα και ενδεχομένως αυτοί να προκάλεσαν την πυρκαγιά. 
Το ευτύχημα είναι οτι τα εκθέματα του Πολεμικού Μουσείου είχαν μεταφερθεί στην Αθήνα όμως όπως σημείωσε ο κ.Βάμβουκας "το κακό έγινε, και θα πρέπει να δούμε πως θα επουλωθεί αυτό το τραύμα που έγινε στην πόλη μας και μάλιστα σε ένα ιστορικό κτίριο". Ο δήμαρχος Χανίων κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τώρα περισσότερο από ποτέ το αίτημα το κτίριο να περιέλθει στην ιδιοκτησία του δήμου Χανίων και όπως είπε χαρακτηριστικά μετά από αυτό το συμβάν "έχω πεισμώσει ακόμα περισσότερο"


Την ίδια ώρα που το σοβαρό αυτό περιστατικό βρίσκονταν σε εξέλιξη, οι πυροσβεστικές αρχές δέχτηκαν τηλεφώνημα για φωτιά σε σπίτι στο Κουμ Καπί.
flashnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news