facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Σε συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης προχώρησαν σήμερα μέλη συνδικαλιστικών σωματείων, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για τον τραυματισμό γυναίκας, που εργαζόταν ως συμβασιούχος στον κεντρικό δήμο.

«Στις 27 Ιουνίου μια συμβασιούχος εργαζόμενη στην καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης τραυματίστηκε κατά την αποκομιδή απορριμάτων. Πιο συγκεκριμένα, όταν η πρέσα συμπίεζε τα σκουπίδια από κάδο ανακυκλώσιμων υλικών στην οδό Γ' Σεπτεμβρίου, υγρό εκτοξεύτηκε και προκάλεσε εγκαύματα στο πρόσωπο και στον θώρακα της εργαζόμενης», αναφέρουν μέλη της Ελευθεριακής Συνδικαλιστικής Ένωσης Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας πως το συγκεκριμένο εργατικό ατύχημα «δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό».

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων, αναφέρεται επίσης ότι «πρόσφατα 414 συμβασιούχοι στην καθαριότητα κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα για τη μονιμοποίησή τους, έπειτα από τη μη ανανέωση της σύμβασής τους. Μια από αυτές ήταν και η γυναίκα που έπαθε το εργατικό ατύχημα, η οποία μία μέρα μετά τον τραυματισμό της απολύθηκε».

«Επίσης άλλα 193 άτομα δικαιώθηκαν απέναντι στον δήμο και κέρδισαν συμβάσεις αορίστου χρόνου. Η απάντηση του δήμου ήταν άμεση, καθώς κατέθεσε έφεση ενάντια σε αυτή την απόφαση, ενώ προχωράει και σε 434 προσλήψεις νέων συμβασιούχων, την ώρα που αρνείται τη μονιμοποίηση των προηγούμενων», υποστηρίζεται σχετικά, ενώ τονίζεται πως «στο μικρό διάστημα πρόσληψης, δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για εκπαίδευση των εργαζομένων και η πολυτέλεια για μέτρα αυτοπροστασίας πάει περίπατο».

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news