facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Πύρινα μέτωπα σε Ζάκυνθο, Πάρο και Εύβοια

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε την Τρίτη κοντά στο χωριό Καλαμάκι στη θέση Βροντόνερο στη Ζάκυνθο. Στο σημείο βρίσκεται μεγάλη πυροσβεστική δύναμη, από 8 οχήματα με 16 πυροσβέστες, ενώ μέχρι να νυχτώσει στην κατάσβεση συμμετείχαν και δύο Canadair. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε με δύο εστίες: Η μία πιο κοντά στο χωριό και η δεύτερη κοντά στην πρώτη. Την ένταση της πυρκαγιάς ενίσχυσαν οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, ενώ αργά το βράδυ τέθηκε υπό μεριό έλεγχο.

Νωρίτερα, μεγάλη φωτιά είχε ξεσπάσει και σε έκταση με χαμηλή βλάστηση, στην Πάρο.  Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα,  ενώ μέχρι να νυχτώσει πετούσε και ένα ελικόπτερο Έρικσον. Νωρίτερα, μάλιστα, σημειώθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε τμήματα της Πάρου και στην Αντίπαρο, όπου η παροχή ρεύματος διακόπηκε για περίπου μισή ώρα. Είναι άγνωστο, ωστόσο, αν οι διακοπές συνδέονται με τη φωτιά. 

Φωτιά είχε ξεσπάσει και στο παρθένο πευκοδάσος του Όρους Καντίλη στην Εύβοια, στην περιοχή Νεροτριβιά, βορείως των Πολιτικών, χωρίς να απειλεί επί του παρόντος κατοικημένη περιοχή. Εκεί επιχειρούν  5 οχήματα με 10 πυροσβέστες και 8 πεζοπόρα τμήματα. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.





brontonero-fotia
brontonero-fotia2
brontonero-fotia3
brontonero-foties5
protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news