facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Στον εισαγγελέα για τις φονικές φωτιές ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος ΠΣ Σωτήριος Τερζούδης, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα αρχηγού την τελευταία μέρα του περασμένο Ιανουαρίου, κατέθεσε σήμερα στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη, στην οποία έχει ανατεθεί η προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάθεσή του κινήθηκε στα ίδια περίπου επίπεδα, με τα όσα ανέφερε χθες στην έκτακτη κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν κυβερνητικά στελέχη σχετικά με τη φωτιά στην ανατολική Αττική.

Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή έκτακτη κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ στρατηγός Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήριος Τερζούδης, ο τελευταίος, μεταξύ των άλλων, είπε ότι «δεν θα έκανα τίποτα διαφορετικό, γιατί δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα διαφορετικό».

Ο ίδιος ανέφερε ότι «αντιμετωπίσαμε ακραίες καιρικές συνθήκες. Ο μηχανισμός έχει συγκεκριμένες δυνατότητες και αυτές αξιοποιήθηκαν πλήρως. Ο χρόνος που χρειάστηκε από την εκδήλωση της πυρκαγιάς μέχρι την απόληξη της ήταν κάτι λιγότερο από μιάμιση ώρα».

Ο αντιστράτηγος Τερζούδης σημείωσε ακόμα ότι τη χρονική στιγμή που εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές επικρατούσαν στην Αττική θυελλώδεις άνεμοι που οι ριπές τους έφταναν τα 100-120χλμ την ώρα. «Η διαδικασία ήταν η ενδεδειγμένη καμιά φορά όμως οι φυσικές καταστροφές ξεπερνούν τον κρατικό μηχανισμό», τόνισε ακόμα ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Σωτήρης Τερζούδης.

Παράλληλα, οργανώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προκειμένου να μπορεί και μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο να δίνεται εισαγγελική παραγγελία για τον εντοπισμό του τελευταίου στίγματος τηλεφώνου σε όσους συγγενείς αγνοουμένων το ζητήσουν.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news