facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Η Αίγυπτος αρνείται την πρόσκληση της ΕΕ για κέντρα υποδοχής μεταναστών

Η Αίγυπτος και άλλες τέσσερις χώρες δήλωσαν ότι θα αρνηθούν να φιλοξενήσουν μετανάστες που στοχεύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα "κέντρα υποδοχής" αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την πιο ομοιόμορφη κατανομή των αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη.

Η Αίγυπτος δήλωσε την Κυριακή ότι δεν θα κατασκευάσει στρατόπεδα προσφύγων για μετανάστες που έχουν απελαθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση εάν τους ζητηθεί. Η ανακοίνωση ήρθε μετά από λεπτομέρειες σχετικά με μια νέα συμφωνία μετανάστευσης σε επίπεδο ΕΕ αποκάλυψε ότι οι ηγέτες του μπλοκ θα επιδιώξουν να δημιουργήσουν κέντρα αιτούντων άσυλο σε «χώρες εταίρους» στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.
«Οι εγκαταστάσεις υποδοχής της ΕΕ για τους μετανάστες στην Αίγυπτο θα παραβιάζουν τους νόμους και το σύνταγμα της χώρας μας», δήλωσε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Ali Abdel Aal στην εφημερίδα Welt am Sonntag της Γερμανίας .
Ο Ααλ, ο οποίος συνυπέγραψε το Σύνταγμα της Αιγύπτου για το 2014, δήλωσε ότι η χώρα του έχει ήδη «περίπου 10 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία, το Ιράκ, την Υεμένη, την Παλαιστίνη, το Σουδάν, τη Σομαλία και άλλες χώρες» και ότι όλοι οι αιτούντες άσυλο δικαιούνται δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την εκπαίδευση, η Αίγυπτος ήταν ήδη σε θέση. Η μόνη εξαίρεση, δήλωσε ο Άαλ, ήταν οι μετανάστες που έφθασαν νόμιμα στη χώρα.

Οι ηγέτες της Αλβανίας, του Μαρόκου, της Τυνησίας και της Αλγερίας δήλωσαν επίσης ότι θα αρνηθούν την κατασκευή κέντρων υποδοχής για τους μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στην ΕΕ.
dw

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news