facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Καλιφόρνια: Συνεχίζεται η μάχη 36.000 πυροσβεστών με τις φλόγες- ελπίδες χάρη στους ηπιότερους ανέμους

Σκληρή μάχη συνεχίζουν να δίνουν περί τους 36.000 πυροσβέστες προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο και να πετύχουν την κατάσβεση μίας από τις πλέον καταστροφικές πυρκαγιές στην ιστορία της Καλιφόρνια. Τις τελευταίες ώρες τις ελπίδες ενισχύουν οι ηπιότεροι άνεμοι που πνέουν και οι οποίοι επιτρέπουν στις δυνάμεις να κινηθούν ταχύτερα. Ήδη έχουν δημιουργήσει ζώνες προστστασίας στο 23% της περιμέτρου της πυρκαγιάς, ενώ την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών αυτό είχε καταστεί δυνατό μόνο για το 5% της περιμέτρου. 
Η φωτιά, μέχρι στιγμής η 7η πιο καταστροφική στην ιστορία της Καλιφόρνια, έπληξε χωρίς προειδοποίηση το Ρέντινγκ και τις γειτονικές κοινότητες την περασμένη εβδομάδα, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων πέρασε τον ποταμό Σακραμέντο.
EURONEWS
Μαίνονται ανεξέλεγκτες οι πυρκαγιές στη βόρεια Καλιφόρνια
Οι επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι έξι, ενώ ακόμη επτά άνθρωποι αγνοούνται από την περασμένη Πέμπτη. Περισσότερα από 800 σπίτια και 300 άλλα κτίσματα έχουν καεί ολοσχερώς, ενώ 37.000 άτομα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καθώς η φωτιά κατέκαψε 420.000 στρέμματα μέσα και γύρω από την πόλη του Ρέντινγκ.
Ολόκληρες γειτονιές σβήστηκαν από το χάρτη, καθώς οι κάτοικοι τις εγκατέλειψαν σε συνθήκες πανικού, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία. 
naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, Associated Press

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news