facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Η Βουλή δίνει €10 εκατ. για τους πυρόπληκτους και υπόσχεται ειδικό εφάπαξ βοήθημα στα μικρά παιδιά

Την ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού που έχει ανοίξει για τους πυρόπληκτους της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής με το ποσό των 10 εκατ. ευρώ αποφάσισε η Βουλή των Ελλήνων μετά τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των προέδρων που συγκλήθηκε εκτάκτως για την λήξη πρωτοβουλιών που μπορούν να ανακουφίσουν τους πληγέντες.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε ότι η Βουλή λαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα «στο πλαίσιο της αυτονόητης ένδειξης αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους εκατοντάδες συμπολίτες μας που επλήγησαν από την ανείπωτη καταστροφή».

Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν και στην Ολομέλεια είναι:

- Ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού με το ποσό 10 εκατ. ευρώ που θα εκταμιευτεί από το αποθεματικό της Βουλής

- Μετά την επίσημη και τελική καταγραφή από τις αρμόδιες υπηρεσίες της κατάστασης των οικογενειών που επλήγησαν με οποιονδήποτε τρόπο – θα χορηγηθεί ειδικό εφάπαξ βοήθημα σε μικρά παιδιά. «Θα υπάρξει μία ικανοποιητική οικονομική βοήθεια στο λογαριασμό κάθε παιδιού για το οποίο θα έχει ξημερώσει μια νέα ημέρα σε σχέση με το οικογενειακό του περιβάλλον και θα χρειάζεται υποστήριξη άμεση αλλά και μελλοντικά για τις σπουδές του» είπε ο κ. Βούτσης.

- Στο γ’ Θερινό Τμήμα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης με την συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων προκειμένου να συζητηθούν οι αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας και να εκπονηθεί έκθεση με προτάσεις εκσυγχρονισμού της.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news