facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

O Μελανσόν διαδηλώνει κατά της Χρυσής Αυγής -Να φύγει από συνέδριο στο Στρασβούργο [εικόνα]

«Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη των λαών» ήταν το σύνθημα της διαδήλωσης που διοργάνωσε η «Ανυπότακτη Γαλλία» του Μελανσόν στο Στρασβούργο.
Η διαδήλωση έγινε το Σάββατο το μεσημέρι κατά του Νόμου για το μεταναστευτικό και το άσυλο, αλλά και κατά την παρουσία της Χρυσής Αυγής στο «Αρκαδία», χώρο συνάντησης της Ακροδεξιάς στο Στρασβούργο, την πρωτεύουσα της περιφέρειας της Αλσατίας όπου σημειώνονται υψηλά και ολοένα αυξανόμενα εκλογικά ποσοστά για την Ακροδεξιά.
«Όχι στην άφιξη των ναζιστών της Χρυσής Αυγής στο Στρασβούργο, αυτό το ελληνικό κόμμα που έχει διαπράξει πολλές δολοφονίες και επιθέσεις και που προσκαλείται από τους φασίστες της Αρκαδίας το Σάββατο 2 Ιουνίου. Ας κλείσουμε την Αρκαδία, αυτό το φασιστικό κέντρο συνάντησης» φώναζαν οι διαδηλωτές, υποστηρικτές του κινήματος της «Ανυπότακτης Γαλλίας».
Ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της Χρυσής Αυγής παρευρέθηκαν στην διαδήλωση Έλληνες και φιλέλληνες της πόλης με πανό που φέρουν την επιγραφή «Οι Έλληνες του Στρασβούργου ντρέπονται».
Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο για τη μετανάστευση και ασύλου των Collomb, Υπουργό Εσωτερικών, και Macron, Πρόεδρο της Γαλλίας, ψηφίστηκε στην Εθνοσυνέλευση. Για να εγκριθεί, πρέπει επίσης να ψηφισθεί τον Ιούνιο από τη Γερουσία.
Το βασικό επιχείρημα κατά του νέου νόμου, είναι η επιθυμία της κυβέρνησης για αποτελεσματικότητα η οποία κινδυνεύει να καταστρέψει τις συνθήκες υποδοχής των μεταναστών/προσφύγων, να κάνει επαναπατρισμούς πριν εξεταστούν τα αιτήματα ασύλου εμποδίζοντας στη πράξη το σεβασμό των δικαιωμάτων των αιτούντων.
«Είναι απαραίτητο να επιβληθεί η κατάργηση αυτού του ρατσιστικού και ελευθεριοκτόνου νόμου που νομιμοποιεί περαιτέρω το κυνήγι αλλοδαπών, τους αστυνομικούς ελέγχους, τα μέτρα περιορισμού, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών και τις ιδέες του
«Εθνικού Μετώπου/Front National» της Μαρίν Λεπέν που έχει πλέον μετονομαστεί σε «Εθνική Συμμαχία/Rassemblement National» και να δείξουμε αλληλεγγύη στην Ελλάδα μία χώρα που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια προσφυγικές εισροές αλλά και τη βίαιη στάση της Χρυσής Αυγής», ήταν τα λόγια των διοργανωτών της διαδήλωσης διαμαρτυρίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news