facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Θεοδωράκης: Nαι στη συμφωνία, όχι στον ΣΥΡΙΖΑ -Σφοδρή επίθεση σε Καμμένο και στρατηγό Φράγκο

Ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής μίλησε με ιδιαίτερα θετικό τρόπο για τη συμφωνία της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, λέγοντας πως η χώρα μας πρέπει να σταματήσει να σπαταλά εθνικό κεφάλαιο.

«Στο Μακεδονικό οι ευθύνες των Ελλήνων πολιτικών είναι τεράστιες. 25 χρόνια χάνουμε ευκαιρίες, σπαταλάμε εθνικό κεφάλαιο και χαραμίζουμε τη φωνή της Ελλάδας, δίνουμε τις λάθος μάχες. Αποτέλεσμα μηδέν. Το Ποτάμι δεν πιστεύει στη δευτέρα πολιτική παρουσία, δεν πρέπει να σπρώχνουμε συνεχώς τα προβλήματα κάτω από το χαλί και δεν με ενδιαφέρει να κρίνω όλα τα ζητήματα σκεφτόμενος τους πολιτικούς σχεδιασμούς του κ. Τσίπρα. Είμαστε αντίπαλοι με τον κ. Τσίπρα, αλλά θα πρέπει να σταματήσουμε να σπαταλάμε δυνάμεις στα βόρεια σύνορά μας».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού άσκησε σφοδρή κριτική στις ακραίες φωνές που ακούγονται στα συλλαλητήρια και επιτέθηκε με δριμύτητα στο στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο για τα όσα είπε στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

«Οι Ομιλητές στα συλλαλητήρια παρουσιάζουν μία χώρα ηττημένη που κάποια στιγμή θα γίνει μια παγκόσμια συνωμοσία που κάποια στιγμή θα έρθουν οι βάρβαροι και θα μας καταλάβουν. Είναι αστείο να φοβόμαστε ότι θα μας πάρουν τον λευκό Πύργο και την Θεσσαλονίκη. Δεν μας συνδέει και δεν πρέπει να μας συνδέει τίποτε ούτε πολίτικα ούτε αισθητικά με αυτούς που μιλούν για προδότες και κρεμάλες. Τα συλλαλητήρια μπορούν να οδηγήσουν σε τερατογενέσεις (βλέπε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) μετά τους αγανακτισμένους. Τον βούρκο πρέπει να τον αποξηράνουμε και όχι απλά να κυνηγάμε με ψαλιδάκι τα δηλητηριώδη φυτά. Το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης έκλεισε με έναν απόστρατο αξιωματικό (σ.σ.: τον Φρ. Φράγκο) να φωνάζει "ζήτω ο στρατός και οι ειδικές δυνάμεις, θα μας βρουν μπροστά τους οι πολιτικοί", ό,τι κι αν αυτό σημαίνει. Κανεις βουλευτής δεν αντέδρασε δεν έκανε έστω μία δήλωση αντιδρασης σε αυτή την ύβρη», είπε.

Ιδιαιτέρως επικριτικός ήταν ο κ. Θεοδωράκης και για τη στάση που κρατάει η αξιωματική αντιπολίτευση στο θέμα των Σκοπίων λέγοντας ότι κοπιάρει τον ΣΥΡΙΖΑ το 2014.

«Ακούω καρμπόν λόγια και καρμπόν συμπεριφορές μεταξύ Τσίπρα-Μητσοτάκη. Είμαι σίγουρος ότι αν ο κ. Μητσοτάκης έφερνε τη συγκεκριμένη συμφωνία σήμερα κάποιοι άλλοι θα ήταν στα κάγκελα η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν στα κάγκελα. Για πολλούς κεντρώους πολίτες είναι ανεξήγητη η στάση που τηρεί η Νέα Δημοκρατία στο θέμα με την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είχα πιστέψει ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε όλες τις προϋποθέσεις και κυρίως την οικογενειακή παράδοση για να υπερασπιστεί μία λύση. Για δικαιολογία έχω ακούσει είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει υποχρέωση να θωρακίσει τη Νέα Δημοκρατία από τα δεξιά της και όταν γίνει πρωθυπουργός θα επανέλθουν όλα τα φιλελεύθερα. Όμως η ελληνική και ευρωπαΐκή εμπειρία διαψεύδει αυτή την ελπίδα. Η παραχώρηση στα άκρα δεν ανακόπτει ποτέ την επέλαση των άκρων, την δυναμώνει . Εκτός των άλλων διαπαιδαγωγούν τους πολίτες στα όνειρα των ακραίων που είναι οι δικοι μας εφιάλτες. Εγώ δεν έχω να φοβηθώ τίποτα».

Σφοδρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Πάνου Καμμένου:

«Η στάση Καμμένου είναι τυχοδιωκτική και επικίνδυνη και χρησιμοποιεί το υπουργείο του και τις στολές παραλλαγής για να εφαρμόσει λάθος πρότυπα στις ένοπλες δυνάμεις. Μας λέει ότι δεν μπορεί να κάνει πίσω στις αρχές του. Ποιες αρχές; Γελάνε και οι πέτρες και τα έδρανα. Έχει βάλει τόσες κόκκινες γραμμές όσες και τα ψέματα του. Η ευθύνη είναι του κ. Τσίπρα, πιάστηκε σε ένα δόκανο, χρησιμοποίησε τον Καμμένο ως το βαρύ πυροβολικό της ακροδεξιάς και τώρα αυτό το βαρύ πυροβολικό απειλεί να γκρεμίσει τις γέφυρες που χτίζει με την πραγματικότητα».

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news