facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018

Αποκάλυψη mononews : Ο σεφ Λ. Λαζάρου αιφνιδιάζει την ΑΑΔΕ – Έχει δύο ΑΦΜ στην ίδια έδρα. Όλο το παρασκήνιο

Την ώρα που αποκαλύπτεται ότι ο διακεκριμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου ιδιοκτήτης του Βαρούλκο δεν έκοψε μια απόδειξη ύψους 1.500 ευρώ με αποτέλεσμα η ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) να βάλει λουκέτο στο εστιατόριο του για 48 ώρες , το mononews.gr προχωράει σε μια ακόμα αποκάλυψη: Το εστιατόριο Βαρούλκο έχει διπλό ΑΦΜ στην ίδια έδρα δηλαδή στο Μικρολίμανο.

Το υπουργείο οικονομικών ανακάλυψε το διπλό ΑΦΜ προ ολίγου με αποτέλεσμα οι ελεγκτές να αιφνιδιαστούν. Συμφωνα με πηγές του υπουργείου το εστιατόριο διαθέτει δυο αίθουσες (σάλες) που σερβίρει φαγητό. Η κάθε αίθουσα έχει… δικό της ΑΦΜ, με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή η μια σάλα να είναι κλειστή (η ΑΔΕΕ την έκλεισε λόγω φοροδιαφυγής) και η δεύτερη να υποδέχεται κανονικά την πελατεία του εστιατορίου. Προκειται προφανώς για παγκόσμια πρωτοτυπία. Η ΑΑΔΕ προσπαθεί να διαπιστώσει εάν η χρήση δεύτερου ΑΦΜ για τον ίδιο χώρο είναι παράνομη.

Σημειωνεται ότι νωρίτερα η ΑΑΔΕ μετά από έλεγχο που έκανε στο γνωστό εστιατόριο στον Πειραιά διαπίστωσε πως δεν είχε κοπεί τιμολόγιο αξίας 1.500 ευρώ με αποτέλεσμα να σφραγίσει το μαγαζί για 48 ώρες . Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως γίνεται έλεγχος και σε μια ταμειακή μηχανή.

«Δεν υπήρξε παράβαση, θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη» απαντά η διοίκηση

Σχετικά με τη διαρροή από την ΑΑΔΕ προς τα ΜΜΕ για δήθεν φορολογική παράβαση από το εστιατόριο «Βαρούλκο», η αλήθεια έχει ως εξής:

1. To εστιατόριο ΔΕΝ έχει διαπράξει καμία παράβαση. (Θεωρεί ότι η διαρροή γίνεται στο πλαίσιο της προβολής «επιτυχιών» των φορολογικών αρχών, αλλά δυστυχώς πλήττει την επιχείρηση μας σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο). Η «παράβαση» αφορά την έλλειψη συγχρονισμού της έκδοσης ενός δελτίου παραγγελίας με την έκδοση τιμολογίου 1.500 ευρώ σε γραφείο τουρισμού για γκρουπ τουριστών που παρελήφθησαν από τουριστικό λεωφορείο. Το αντίστοιχο οριστικό παραστατικό εκδόθηκε κανονικά.

2. Η διαρροή περί δήθεν ελέγχου ταμειακής μηχανής είναι παντελώς αναληθής, όπως προκύπτει από τα δελτία ελέγχου που έχει στη διάθεσή της η εταιρεία.

3. Με το συγκεκριμένο γραφείο η εταιρεία μας έχει πολυετή συνεργασία και όλες οι συναλλαγές πραγματοποιούνται στη βάση επίσημων οικονομικών προσφορών και εξοφλούνται πάντοτε μέσω εταιρικού τραπεζικού λογαριασμού, όπως αποδεικνύεται από τα 50 και πλέον παραστατικά μέχρι σήμερα. Φυσικά δεν θα έπαιρναν οι τουρίστες το τιμολόγιο την ώρα που έφευγαν, αλλά το γραφείο.

4. Το «Βαρούλκο» εδώ και 30 χρόνια στηρίζει τoν τουρισμό και την εθνική οικονομία, τιμά την ελληνική γαστρονομία, απασχολεί περισσότερους από 90 μόνιμους εργαζομένους, καταβάλλοντας εμπρόθεσμα κάθε φόρο, τέλος και ασφαλιστικές εισφορές. Το εστιατόριο έχει δεχθεί δεκάδες ελέγχους, περισσότερους από οποιοδήποτε άλλο έχοντας αποδείξει κατ΄ επανάληψη την απόλυτη νομιμότητα της λειτουργίας του σε όλα τα επίπεδα.

5. Η εταιρική οικογένεια του «Βαρούλκου» προφανώς και θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη ενάντια σε αυτήν την κατάφωρα άδικη απόφαση, ενώ επιφυλάσσεται να διεκδικήσει και κάθε άλλο νόμιμο δικαίωμά της έναντι κάθε υπευθύνου προκειμένου να προστατεύσει τη φήμη και την ομαλή λειτουργία της.

6. Το εστιατόριο θα λειτουργήσει κανονικά την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018.Φωτογραφίες από το εστιατόριο Βαρούλκο
Φωτογραφίες από το εστιατόριο Βαρούλκο
Φωτογραφίες από το εστιατόριο ΒαρούλκοΛευτέρης ΛαζάρουΟ Λευτέρης Λαζάρου
mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news