facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Στο λιμάνι της Βαλέτας έφτασε το πλοίο Lifeline με 233 πρόσφυγες

To πλοίο Lifeline, που έχει ναυλώσει η ομώνυμη γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση και στο οποίο επιβαίνουν 233 πρόσφυγες και μετανάστες, εισήλθε αργά το απόγευμα στο λιμάνι της Βαλέτας στη Μάλτα, έπειτα από μια εβδομάδα αναμονής στη Μεσόγειο.

Μόλις προσδεθεί, θα επιτραπεί στο πλοίο να αποβιβάσει τους 233 πρόσφυγες και μετανάστες, που είχε διασώσει και οι οποίοι κατόπιν θα μεταφερθούν σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, όπως έγινε γνωστό από τις αρχές της Μάλτας.

Το Lifeline αφίχθη στο λιμάνι της Βαλέτας γύρω στις 20.40 ώρα Ελλάδας.

«Στο Lifeline θα δοθεί άδεια να εισέλθει σε λιμάνι της Μάλτας, όπου θα ξεκινήσουν αμέσως οι διαδικασίες για την ταυτοποίηση (των στοιχείων των μεταναστών), την επαλήθευση ότι δικαιούνται άσυλο και τη μεταφορά τους σε άλλα κράτη μέλη» είπε ο πρωθυπουργός της χώρας Τζόζεφ Μούσκατ νωρίτερα σήμερα.

«Η κυβέρνηση της Μάλτας πήρε την πρωτοβουλία για την εξεύρεση λύσης προτού η κατάσταση κλιμακωθεί σε μια ανθρωπιστική κρίση» συμπλήρωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Μάλτας.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι που το πλήρωμα διάσωσε 233 ανθρώπους» επισήμανε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου της Lifeline Άξελ Στάιερ, ενώ το πλοίο προσέγγιζε το λιμάνι της Βαλέτας, ενώ ευχαρίστησε τη Μάλτα που το δέχθηκε.

«Η κατάσταση είναι ιδιάζουσα, διότι το πλήρωμα βρισκόταν εκεί έξω για πολύ καιρό και αυτό δεν είναι φυσιολογικό».

Συνολικά 8 ευρωπαϊκές χώρες θα υποδεχθούν τους μετανάστες: η Μάλτα, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο και η Ολλανδία.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news