facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Ο ΔΑΑ καταργεί τα πλαστικά μιας χρήσης

Με σύνθημα «Beat Plastic Pollution» και στόχο να σταματήσει η μόλυνση του πλανήτη μας από τη χρήση πλαστικών συμμετέχει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών στη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Φέτος η εταιρεία διοργανώνει Διαγωνισμό Ανακύκλωσης για τους εργαζομένους της αεροδρομιακής κοινότητας, συνεισφέροντας στην καταπολέμηση της μόλυνσης από τα πλαστικά απορρίμματα και ενισχύοντας το πρόγραμμα ανακύκλωσης. Παράλληλα, σε μια συμβολική αρχική κίνηση, στους χώρους εργασίας των υπαλλήλων της εταιρείας καταργείται η χρήση όλων των πλαστικών ειδών εστίασης μιας χρήσης, τα οποία αντικαθίστανται με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.
 Ο ΔΑΑ έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο σύστημα για τη διαχείριση όλων των απορριμμάτων που παράγονται στο Αεροδρόμιο, το οποίο στηρίζεται στην αρχή «Ο Ρυπαίνων Πληρώνει», προωθεί τη διαλογή στην πηγή και παρέχει οικονομικά κίνητρα στα Τρίτα Μέρη του Αεροδρομίου για την ανακύκλωση.
Έτσι πέτυχε αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης του Αεροδρομίου από μόλις 3% το 2001 σε περισσότερο από 60% το 2017.
Περαιτέρω ενέργειες του ΔΑΑ για την προστασία του περιβάλλοντος και προς την βιώσιμη ανάπτυξη αφορούν στην Κλιματική Αλλαγή, στη Βιοποικιλότητας, στις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και άλλους τομείς.
Μερικές από τις πρωτοβουλίες ενδεικτικά είναι:
  • Υλοποίηση Σχεδίου Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή με αποτέλεσμα τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα του ΔΑΑ περισσότερο από 40% από το 2005 μέχρι σήμερα.
  • Πιστοποίηση του Συστήματος Διαχείρισης Ενέργειας σύμφωνα με τις απαιτήσεις του διεθνούς προτύπου ISO 50001.
  • Πιλοτική εφαρμογή μέσω του προγράμματος «Η Ψηφιακή Πύλη ΙΙ: Πρόκληση Καινοτομίας στον Αερολιμένα», «έξυπνων κάδων» απορριμμάτων αυξάνοντας την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του προσωπικού του ΔΑΑ.
  • Επαναπιστοποίηση του Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης σύμφωνα με τη νέα έκδοση του προτύπου ISO 14001:2015.
  • Επιβράβευση των σχολείων του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος για την ενεργή συμμετοχή των μαθητών στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης του ΔΑΑ, προσφέροντας εκπαιδευτικό υλικό και υποστηρίζοντας περιβαλλοντικές δραστηριότητες. Το 2017 οι μαθητές ανακύκλωσαν 7 τόνους χαρτιού ενώ από το 2005 μέχρι σήμερα η ανακύκλωση ξεπερνά τους 81 τόνους.
  • Συνέχιση για 2η χρονιά του προγράμματος περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των μαθητών που κατοικούν στην περιοχή των Μεσογείων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσιάσεις και περιηγήσεις σε μαθητές Λυκείου των όμορων Δήμων, σε χώρους του Αεροδρομίου που σχετίζονται με το περιβάλλον και τον πολιτισμό, όπως είναι ο κινητός σταθμός μέτρησης περιβαλλοντικών παραμέτρων, το Φωτοβολταϊκό Πάρκο, η Έκθεση Αρχαιολογικών Ευρημάτων, το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων κ.α. Από την αρχή του σχολικού έτους 2017-2018 έχουν πραγματοποιηθεί 18 επισκέψεις με την συμμετοχή 803 μαθητών και των καθηγητών τους, ενώ το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά.
  • Εφαρμογή εκπαιδευτικού προγράμματος για 3η συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία με την ΜΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΣΟΣ σε τοπικά σχολεία, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα διαχείρισης νερού. Μέχρι το τέλος του 2017 πάνω από 3.500 μαθητές συμμετείχαν και επιμορφώθηκαν σχετικά με την ορθολογική διαχείριση αυτού του πολύτιμου φυσικού πόρου.
  • Χορηγία υποτροφιών, για 15η χρονιά, σε 2 μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Τμήμα Περιβάλλοντος), ενθαρρύνοντας και ενισχύοντας την ακαδημαϊκή έρευνα στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος.
naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news