facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Ο Τραμπ μιλά ανοιχτά για «εμπορικό πόλεμο», που οι ΗΠΑ δεν πρέπει να χάσουν

Έχουμε έλλειμμα περίπου 800 δισ. δολαρίων κάθε χρόνο στο Εμπόριο, δεν μπορεί να χάσουμε τον εμπορικό πόλεμο! Η Αμερική έπεσε θύμα κλοπής από τις άλλες χώρες για χρόνια, είναι ώρα να γίνουμε εξυπνότεροι» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Twitter.

Από ότι φαίνεται, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει λάβει σοβαρά τις προειδοποιήσεις, αλλά και την απομόνωση των ΗΠΑ, από τους συμμάχους τους, στη σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών των G7, ο οποίος μιλά με πολεμική ορολογία για έναν εμπορικό πόλεμο, τον οποίο οι ΗΠΑ δεν μπορούν να χάσουν.

Κίνα: Αν επιβάλλετε δασμούς, ακυρώνονται όλες οι συμφωνίες

Η Κίνα προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι οι διμερείς συμφωνίες που έχουν συνάψει οι χώρες αναφορικά με το εμπόριο και τις επιχειρήσεις θα πάψουν να ισχύουν, αν η Ουάσινγκτον επιβάλλει δασμούς ή άλλα εμπορικά μέτρα στο Πεκίνο, κατά την ολοκλήρωση των συνομιλιών μεταξύ Κινέζων και Αμερικανών αξιωματούχων.

Σε μια σύντομη ανακοίνωση, την οποία μετέδωσε το πρακτορείο Xinhua και η οποία δεν έκανε αναφορά σε κάποια νέα συμφωνία, επισημαίνεται ότι ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Ουίλμπουρ Ρος συναντήθηκε με τον Κινέζο αντιπρόεδρο Λιου Χε.

«Για την εφαρμογή των συμφωνιών που συνήφθησαν στην Ουάσινγκτον οι δύο πλευρές επικοινωνούν σε διάφορους τομείς, όπως η γεωργία και η ενέργεια, και έχουν σημειώσει θετική και συγκεκριμένη πρόοδο, αν και οι σχετικές λεπτομέρειες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη από τις δύο πλευρές», αναφέρει στην ανακοίνωση του Xinhua.

«Αν οι ΗΠΑ επιβάλλουν εμπορικές κυρώσεις, περιλαμβανομένων δασμών, όλα τα οικονομικά και εμπορικά επιτεύγματα που έχουν διαπραγματευτεί οι δύο πλευρές θα ακυρωθούν», τονίζεται στην ανακοίνωση.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news