facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές για τις νέες αντικειμενικές αξίες Φιλοθέης-Ψυχικού

Για τυπικούς λόγους, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις προσφυγές του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού και 41 κατοίκων της περιοχής, που στρέφονταν σε βάρος υπουργικών αποφάσεων, με τις οποίες καθορίζονταν οι νέες αντικειμενικές αξίες (σ.σ του 2017) στην περιοχή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου, οι προσφεύγοντες δεν απέδειξαν το έννομο συμφέρον τους μέσα στις προβλεπόμενες από τον νόμο προθεσμίες, ωστόσο για το θέμα εκκρεμούν και άλλες προσφυγές, οι οποίες έχουν ήδη μπει στο μικροσκόπιο του δικαστηρίου.

Οι αντικειμενικές αξίες στην περιοχή αναπροσαρμόστηκαν το 2017, μετά την τελευταία απόφαση του ΣτΕ (2334/2016). Με αυτή, ανακαθορίστηκαν εκ νέου οι τιμές ζώνης ανά τμ.

Οι προσφεύγοντες υποστήριζαν ότι οι υπουργικές αποφάσεις είναι αντισυνταγματικές, με το Β’ τμήμα να απορρίπτει τις προσφυγές.

Για μεν την προσφυγή του Δήμου έκρινε ότι δεν απέδειξε το έννομο συμφέρον του, ως ιδιοκτήτης ακινήτου, απορρίπτοντας παράλληλα το επιχείρημα ότι ο προσδιορισμός των αντικειμενικών αξιών είναι τοπική υπόθεση.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news