facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Γιούνκερ: Η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού ποδοπατήθηκε, να μην γίνει το ίδιο με την Ιταλία

Ο επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τόνισε ότι δεν πρέπει να επαναληφθούν στην Ιταλία τα λάθη που έγιναν σε βάρος της Αθήνας.

«Η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού ποδοπατήθηκε. Δεν πρέπει να επαναληφθεί κάτι τέτοιο τώρα με την Ιταλία», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Κομισιόν, που ζήτησε να επιδειχθεί σεβασμός απέναντι στην Ιταλία και τη νέα κυβέρνησή της, όπως και να μην δίνονται μαθήματα στη Ρώμη.

«Πρέπει να επιδείξουμε σεβασμό απέναντι στην Ιταλία», τόνισε ο Γιούνκερ μιλώντας στις εφημερίδες του ομίλου Funke Mediengruppe. Οταν ρωτήθηκε για το μεγάλο δημόσιο χρέος της Ιταλίας, απάντησε «δεν είμαι καθόλου οπαδός της άποψης ότι πρέπει να δώσουμε ένα μάθημα στη Ρώμη. Αυτό έγινε απέναντι στην Ελλάδα σε μεγάλο βαθμό, κυρίως από τις γερμανόφωνες χώρες, όπως για παράδειγμα από τη Γερμανία στο απόγειο της ελληνικής κρίσης».

Ο επικεφαλής της Κομισιόν ζήτησε να ενεργήσουν όλοι με ήρεμο τρόπο. «Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να παρέμβω σε θέματα εσωτερικής πολιτικής της Ιταλίας. Εκτιμώ πολύ τον πρόεδρο (Σέρτζιο) Ματαρέλα. Όμως σε αυτό το πλαίσιο κρίσης δεν μίλησα μαζί του», συμπλήρωσε.

«Είμαι σίγουρος ότι οι Ιταλοί έχουν πολύ οξεία αίσθηση του τι είναι καλό για τη χώρα τους. Θα ξεδιαλύνουν τα πράγματα», κατέληξε ο Γιούνκερ.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news