facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Εκνευρισμός στην Τουρκία: Αποχώρησε από το Συμβούλιο της Ευρώπης λόγω Κύπρου

H αντιπροσωπεία της Τουρκίας αποχώρησε από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης διαμαρτυρόμενη για το μη κλείσιμο του φακέλου της Κύπρου για το περιουσιακό εδώ και 20 χρόνια.

Η Τουρκία όπως αναφέρει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων διαμαρτύρεται επειδή «η Ελλάδα και ο Ελληνοκυπριακός τομέας κάνουν προσπάθειες να χρησιμοποιήσουν αυτό τον φάκελο για πολιτικούς σκοπούς».

Το τουρκικό κανάλι NTV υπενθυμίζει ότι η Τουρκία είχε πληρώσει για την υπόθεση Τιτίνας Λοϊζίδου που κατέληξε το 1998 ένα εκατομμύριο ευρώ, ως αποζημιώσεις για την παράνομη χρήση και τη στέρηση χρήσης της περιουσίας της στη Κερύνεια. Προσθέτει ότι ο φάκελος δεν έκλεισε και πως παρά τα αιτήματα της Τουρκίας, Ελλάδα και Κύπρος εμπόδισαν το κλείσιμό του.

Το θέμα επανήλθε ακόμη μια φορά στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο και οι Τούρκοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι μέχρι να κλείσει αυτός ο φάκελος δεν θα συζητήσουν και δεν θα αναγνωρίσουν τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ για την Κύπρο και αποχώρησαν από την αίθουσα.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news