facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Σοβαρές καταγγελίες Μαυραγάνη: «Επτά αστυνομικοί τη νύχτα για όλο το Αγρίνιο!»

Ο νέος Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας, άνοιξε τα χαρτιά του παρουσιάζοντας το διεκδικητικό του πλαίσιο.

Σε μια σειρά από καταγγελίες για τα κακώς κείμενα στην τοπική αστυνομία, αναφορικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, οι συνάδελφοί του, προχώρησε χθες κατά τη διάρκεια της πρώτης του μεγάλης συνέντευξης, λίγες ημέρες μετά την εκλογή του στη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας, ο Χρήστος Μαυραγάνης, μιλώντας στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» με τον Νίκο Αγγελόπουλο.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μαυραγάνης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα αναφορικά με την αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή, υπογράμμισε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας και ιδιαίτερα από τις 2 έως τις 6 τα ξημερώματα, σε όλο το φάσμα του Δήμου Αγρινίου, περιπολούν μόλις επτά αστυνομικοί, ενώ χαρακτήρισε υπερβολικά τα μέτρα τάξης στα οποία απασχολούνται αστυνομικοί στην περιοχή κατά τη διάρκεια αθλητικών αναμετρήσεων και άλλων διαφόρων εκδηλώσεων, κυρίως πολιτικής φύσεως.

«Καλούμε τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός καθώς έχουμε φαινόμενα εξαπάτησης με διάφορα προσχήματα που επικαλούνται οι απατεώνες. Ζητάμε πεζές και εποχούμενες περιπολίες και όχι μόνο μέτρα. Καθημερινά, από τις 2 μέχρι τις 6 τα ξημερώματα, όλο τον Δήμο Αγρινίου, έναν από τους μεγαλύτερους σε έκταση Δήμους της χώρας, αστυνομεύουν μόνο επτά συνάδελφοί μου. Την ίδια στιγμή υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή καθώς δεν υπάρχουν οχήματα για περιπολίες. Δεν μπορεί το οτιδήποτε να βαπτίζεται ως έκτακτο μέτρο και να απασχολείται τεράστια αστυνομική δύναμη και από όμορες διευθύνσεις και επί ώρες χωρίς λόγο να φυλάμε κτίρια. Επειδή έχω υπηρετήσει στο τμήμα αθλητικής βίας, τα μέτρα που λαμβάνονται στο Αγρίνιο, κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών του Παναιτωλικού, χωρίς μάλιστα μετακινήσεις θυμίζουν μέτρα σε παιχνίδι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού. Επίσης, καταγγέλλω ότι αν και προβλέπεται βάσει της σχετικής νομοθεσίας, οι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, δεν γνωρίζουν το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των υπηρεσιών τους, κάτι που είναι παράνομο. Και οι αστυνομικοί είναι άνθρωποι, έχουν οικογένειες και θέλουν να φτιάχνουν το καθημερινό τους πρόγραμμα. Έτσι όμως δεν γίνεται. Την ίδια στιγμή, αρκετές φορές, συνάδελφοι βάζουν ρεφενέ για να επιδιορθώσουν ζημιές σε οχήματα πολλές φορές σαν να κάνουν επαιτεία ακόμα και για την αγορά χαρτιού ή μελανιών» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κ. Μαυραγάνης, με αναφορές επίσης για το νέο μισθολογικό των αστυνομικών που έρχεται να περικόψει επιπλέον τις αποδοχές των ενστόλων.

sinidisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news