facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Έλληνας εκπρόσωπος ΔΝΤ: Πιθανώς τον Ιούλιο η συμφωνία για το ελληνικό χρέος

Τον κίνδυνο επανεμφάνισης περιφερειακής ή παγκόσμιας οικονομικής κρίσης επισημαίνει ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Μιχάλης Ψαλιδόπουλος σε επιστολή του προς τα μέλη της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Παράλληλα, εκτιμά ότι η ενδεχόμενη συμφωνία μεταξύ Ταμείου και ευρωπαϊκών θεσμών για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μεταφέρεται για τον ερχόμενο Ιούλιο – Αύγουστο παρά τις αρχικές απαιτήσει του ΔΝΤ για συμφωνία εντός Μαΐου – Ιουνίου 2018. «Είναι σαφές από το τρίτο μνημόνιο, ότι τα όποια μέτρα απομείωσης του χρέους θα ισχύσουν μετά την λήξη του τρέχοντος προγράμματος. Αυτό που ζητεί το ΔΝΤ είναι να ανακοινωθούν/επισημοποιηθούν αυτά τα μέτρα νωρίτερα ώστε να χρησιμοποιηθούν ως δεδομένα στα μοντέλα εκτιμήσεων βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους του προσωπικού του Ταμείου. Αυτό έχει προκαλέσει αντιγνωμίες στα πλαίσια του Γιούρογκρουπ. Τελικά στην πράξη βαδίζουμε, όπως όλοι διαπιστώνουμε, σιγά – σιγά στην ανακοίνωση των μέτρων λίγο πρίν την λήξη του προγράμματος παρά τις ενστάσεις του Ταμείου. Στο μέτρο που τελικά το χρέος θα κριθεί μετά τον Αύγουστο του 2018 βιώσιμο, θα είναι και οι επιτοκιακοί κίνδυνοι χαμηλότεροι» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ψαλιδόπουλος που αποτελεί εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ και όχι υπάλληλο του ταμείου.

Επίσης, ο ίδιος εξηγεί ότι από την ενδεχόμενη συμφωνία θα εξαιρεθούν τα δανειακά κεφάλαια που έχει διαθέσει το ΔΝΤ στην χώρα μας.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή εδώ


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news