facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Τροπολογία Σπίρτζη για τα «ενοικιαζόμενα Ι.Χ. με οδηγό»

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των ταξί με αφορμή τις πιέσεις των δανειστών ώστε να ανατραπούν προβλέψεις του πρόσφατα ψηφισθέντος νομοσχεδίου για τις μεταφορές, αλλά στο υπουργείο Υποδομών επιχειρούν να κατευνάσουν τους θεσμούς με την κατάθεση τροπολογίας η οποία ακολουθεί τη μέση οδό.

Οι δανειστές ζητούν να καταργηθεί το ελάχιστο χρονικό όριο μίσθωσης των τριών ωρών ανά πελάτη που βάζει το νομοσχέδιο για τα «Ι.Χ. ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα μετά οδηγού» που χρησιμοποιούν τα τουριστικά γραφεία και αξιοποιήθηκαν από διεθνείς διαδικτυακές πλατφόρμες μίσθωσης οχημάτων όπως η UBER. Με την τροπολογία θα καλύπτονται μερικώς οι απαιτήσεις των δανειστών, αλλά και των ταξί.

Στην τροπολογία προβλέπεται πως «ειδικά για τα νησιά της χώρας, πλην των νησιών Κρήτης και Εύβοιας, η ελάχιστη διάρκεια της σύμβασης ολικής εκμίσθωσης με οδηγό μέσω προκρατήσεως ορίζεται σε μισή ώρα για την περίοδο από το μήνα Μάιο έως και το μήνα Αύγουστο». Δηλαδή για τα περισσότερα τουριστικά νησιά το όριο των τριών ωρών μειώνεται σε μισή ώρα, ενώ οι δανειστές πιέζουν για την πλήρη κατάργησή του.

Η διοίκηση της ομοσπονδίας των ταξί υποστηρίζει πως οι αλλαγές που ζητούν οι δανειστές, με την πλήρη κατάργηση της τρίωρης μίσθωσης, επιβληθηκαν από την UBER. Επισημαίνουν πως ζητούνται αλλαγές όταν το νομοσχέδιο ψηφίστηκε προ εβδομάδων, με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για αύριο έχουν προγραμματίσει πορεία με αποτέλεσμα να αναμένεται κυκλοφοριακό κομφούζιο στο Λεκανοπέδιο.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news