facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Συμφωνία την Τρίτη «βλέπει» ο Ζάεφ

Οριστική συμφωνία για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ αύριο Τρίτη «βλέπει» ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Ζόραν Ζάεφ.

Σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας του, ο κ. Ζάεφ επεσήμανε ότι ήταν από την αρχή αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης και πρόσθεσε πως πιθανότατα αύριο η αισιοδοξία του θα επαληθευτεί.

Όπως υπογράμμισε, τελικός στόχος είναι μια δίκαιη συμφωνία βασισμένη σε γεγονότα, που θα βάλει τη χώρα του στο τραπέζι του διαλόγου με όλες τις δυτικές χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ζάεφ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα «ανοίγοντας» τον δρόμο για την επιτάχυνση των διαδικασιών επίλυσης του Σκοπιανού.

Η επικοινωνία των κ.κ. Αλέξη Τσίπρα - Ζόραν Ζάεφ έγινε σε καλό κλίμα και διήρκησε περίπου μια ώρα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μάλιστα, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να έχουν και νέα επικοινωνία αύριο το πρωί.

Η σημερινή αλλά και η αυριανή επικοινωνία, επί της ουσίας, υποδηλώνουν τη δρομολόγηση εξελίξεων στο ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας.

Νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές διαβεβαίωναν ότι η Αθήνα επιμένει σε λύση με σύνθετη ονομασία, ίδια για εσωτερικό και εξωτερικό, με παράλληλη αφαίρεση των αλυτρωτικών βλέψεων και αλλαγή του συντάγματος.

Από την πλευρά της ΠΓΔΜ, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Ζάεφ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι στη σημερινή επικοινωνία συζητήθηκαν τα εναπομείναντα ζητήματα και εξετάστηκαν διάφορες ιδέες για λύσεις.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news