facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Δίκτυο Εργαζομένων ΟΤΑ: Στα δικαστήρια θα κριθεί η παραμονή χιλιάδων συμβασιούχων

Το επόμενο διάστημα και κυρίως το Σεπτέμβριο φαίνεται πώς θα κορυφωθεί η αγωνία και θα κριθεί από τα δικαστήρια η παραμονή τους ή όχι στην εργασία για χιλιάδες συμβασιούχους. Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωση του, το Δίκτυο Εργαζομένων ΟΤΑ και σε ανακοίνωση του, σημειώνει:

«Φόβοι ότι αρκετοί δήμοι θα τους απασχολήσουν το καλοκαίρι, για να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες και στη συνέχεια θα τους δείξουν την πόρτα της εξόδου προς την ανεργία.

Παρατείνεται η παραμονή στην εργασία- είτε μέσω προσωρινών διαταγών, είτε μέσω των αναβολών της εκδίκασης ασφαλιστικών μέτρων σε πολλές περιπτώσεις- για πάρα πολλούς εργαζόμενους που εργάστηκαν στους δήμους ως συμβασιούχοι, παρατασιούχοι και οι συμβάσεις τους έληξαν στις 31Μαρτιου 2018.

Πρόκειται για εργαζόμενους συμβασιούχους, παρατασιούχους , που ενώ πήραν μέρος στο διαγωνισμό της προκήρυξης 3Κ, δεν επιλέγησαν και έμειναν εκτός από τους προσωρινούς πινάκες, αναμένουν τα οριστικά αποτελέσματα της και έχουν καταφύγει στα δικαστήρια καταθέτοντας ασφαλιστικά μετρά παραμονής στην εργασία.

Οι περισσότερες αποφάσεις των δικαστηρίων είναι προς το παρών ευνοϊκές για τους εργαζόμενους αφού είτε δίνουν προσωρινή διαταγή παραμονής στην εργασία, είτε αναβάλλεται η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, με τη συναίνεση τις περισσότερες φορές και των δήμων, με αποτέλεσμα να παραμένουν στην εργασία τους έστω και προσωρινά, αφού οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν ουσιαστικές καθημερινές και πάγιες ανάγκες των δήμων.

Πρόσφατα παραδείγματα μεταξύ άλλων είναι οι αποφάσεις για τους εργαζόμενους των Δήμων Ν. Σμύρνης, Πειραιά, Χανιών, Ηρακλείου Κρήτης. Στο Δήμο Βύρωνα αναβλήθηκαν τα δικαστήρια και ορίστηκε δικάσιμος για τις 11 Ιουλίου, έτσι οι 18 εργαζόμενοι μέχρι τότε θα παραμείνουν στην εργασία τους.

Υπάρχουν βέβαια και αρνητικές αποφάσεις δικαστών, που δεν δίνουν προσωρινή διαταγή για παραμονή στην εργασία και οι εργαζόμενοι βγαίνουν στην ανεργία, με πιο πρόσφατες αποφάσεις για τους εργαζόμενους των δήμων Τρικκαίων και Αγ. Παρασκευής.

Η κατάσταση αυτή έχει ανεβάσει στα ύψη την αγωνία χιλιάδων εργαζομένων που εργάστηκαν με συμβάσεις στους δήμους. Μπορεί η προσωρινή διαταγή να αποτελεί μια ανάσα μικρής πνοής για τους ανθρώπους αυτούς και τις οικογένειες τους, σίγουρα οι δήμοι καλύπτουν με αυτό τον τρόπο τις καθημερινές τους ανάγκες για την καθαριότητα των Δήμων, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο και σε αναμονή των οριστικών αποτελεσμάτων της 3Κ προκήρυξης και την οριστική πρόσληψη 8100 εργαζομένων με μόνιμη σχέση εργασίας.

Είναι πολύ πιθανό η στάση των Δήμων να αλλάξει, αφού κάνουν προσωρινά την δουλειά τους, γίνουν οι προσλήψεις μέσω του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας (υπερεκμετάλλευσης και ανακύκλωσης των ανέργων) για οκτώ μήνες 25 χιλιάδων ανέργων με υποκατώτατο μισθό, όπου οι δήμοι δεν έχουν κανένα οικονομικό κόστος για το πρόγραμμα αυτό, από το Σεπτέμβριο και μετά, να αντιδικούν σε βάρος των εργαζομένων , συμβασιούχων -παρατασιούχων ζητώντας την απόλυση τους στα έδρανα των δικαστηρίων.

Για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, να περισυλλέγονται τα απορρίμματα, να καθαρίζονται οι δρόμοι, τα πάρκα, οι πλατείες κ. λ. π., με τρόπο που να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των πολιτών που πληρώνουν υπέρογκα δημοτικά τέλη, να υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους σε αυτή την βαριά, ανθυγιεινή και δύσκολη εργασία, χωρίς εντατικοποίηση και εργατικά ατυχήματα χρειάζονται να γίνουν δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις με μόνιμη σχέση εργασίας. Να σταματήσουν οι πολιτικές κυβέρνησης και Δήμων που ανακυκλώνουν την ανεργία και συνεχίζουν το αίσχος της ελαστικής εργασίας, μέσω διαφόρων προγραμμάτων, για την κάλυψη καθημερινών και πάγιων αναγκών των Δήμων.

Οι εργαζόμενοι χρειάζεται με ενότητα και αλληλεγγύη όλοι μαζί να οργανώσουμε τον αγώνα μας κυρίως εκτός των δικαστηρίων, απαιτώντας από κυβέρνηση και δήμους μόνιμη σταθερή εργασία με δικαιώματα και αξιοπρεπή μισθό για όλους.

Φτάνει πια η κοροϊδία κυβέρνησης και δημάρχων. Όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα.

Να σταματήσουν τα προγράμματα υπερεκμετάλλευσης των ανέργων που έχουν ημερομηνία λήξης, και επιβάλουν έναν υποκατώτατο μισθό φτώχιας και εξαθλίωσης.

Καμία απόλυση εργαζόμενου.

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ ΤΩΡΑ.

Εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης εργασίας για όλους. Ίση αμοιβή για ίση εργασία.»

aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news