facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Εισαγγελική παρέμβαση για την επίθεση με μολότοφ κατά κλούβας των ΜΑΤ

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση με μολότοφ εναντίον κλούβας που μετέφερε διμοιρία των ΜΑΤ, κοντά στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της τοπικής Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Λάμπρος Τσόγκας.

Με έγγραφη παραγγελία προς τον εισαγγελέα πρωτοδικών, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, ο κ. Τσόγκας ζητεί να διεξαχθεί έρευνα από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, για να εντοπιστούν οι δράστες της επίθεσης.

Σύμφωνα με την παραγγελία, τα αδικήματα που ερευνώνται είναι αυτά της έκρηξης και παραβάσεων σχετικά με εκρηκτικές ύλες, σε βαθμό κακουργήματος.

Προς την κατεύθυνση του εντοπισμού των δραστών ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να αξιοποιηθεί κάθε διαθέσιμο τεχνολογικό μέσο.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ του Σαββάτου, λίγο μετά τις 10, άγνωστοι έριξαν βόμβες μολότοφ σε λεωφορείο των ΜΑΤ που μετέφερε αστυνομικούς την ώρα που σχολούσαν από διατεταγμένη υπηρεσία στο Τουρκικό Προξενείο. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί φωτιά στην κλούβα των ΜΑΤ.

«Ήθελαν να κάψουν ζωντανούς τους αστυνομικούς»

«Ήθελαν νεκρούς αστυνομικούς». Αυτό είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Τσαϊρίδης, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, όσον αφορά στην επίθεση.

«Ήθελαν να κάψουν ζωντανούς αστυνομικούς», σημείωσε, λέγοντας πως από τις φλόγες το λεωφορείο δεν φαινόταν και πως ευτυχώς που τα παράθυρα της κλούβας των ΜΑΤ ήταν κλειστά και δεν μπήκαν μέσα οι φλόγες, καθώς, όπως τόνισε «δεν ξέρω που θα ήταν σήμερα οι 20 αστυνομικοί που είχαν εγκλωβιστεί μέσα».

Μίλησε επίσης για προμελετημένη επίθεση από τους κουκουλοφόρους, οι οποίοι γνώριζαν το πρόγραμμα των αστυνομικών καθώς η συγκεκριμένη διμοιρία βρίσκεται στο σημείο τα τελευταία χρόνια για τη φύλαξη του τουρκικού προξενείου, γνωστή και ως φύλαξη σταθερών στόχων.

Ο κ. Τσαϊρίδης κατήγγειλε πλήρη αδιαφορία από την πλευρά της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας. «Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, να κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους 20 αστυνομικοί και να μην ιδρώνει το αυτί κανενός», σημείωσε ο κ. Τσαϊρίδης ο ίδιος.

«Δεν γίνεται να είμαστε σε εκείνο το σημείο επί μία οχταετία, να έχουμε δεχθεί δεκάδες επιθέσεις και να μην έχει ταυτοποιηθεί και να μην έχει συλληφθεί κανένας. Δεν είναι λίγο περίεργα όλα αυτά που συμβαίνουν;» διερωτήθηκε ο κ. Τσαϊρίδης στη συνέχεια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news